Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2023. Augusztus 28. 08:15, hétfő | Helyi

Első alkalommal rendezett Gólyatalit a Széchenyi István Egyetem

Első alkalommal rendezett Gólyatalit a Széchenyi István Egyetem

Több száz elsőéves vett részt a győri Széchenyi István Egyetemen idén először megrendezett Gólyatalin, ahol szórakoztató programok keretében ismerkedhettek egymással.

Az esemény azokat is megszólította, akik nem lesznek ott a Gólyahéten, azonban szerették volna megismerni szak- és évfolyamtársaikat a tanév kezdete előtt.

A Széchenyi István Egyetem első Gólyatalijának helyt adó Uni by the Rusty Coffee kávézóban több száz elsőéves gyűlt össze, hogy kapcsolatot építsenek társaikkal. A programon a Hallgatói Önkormányzat utánpótlásképzéssel foglalkozó munkacsoportjának tevékenységét is megismerhették, melynek egyik fontos célkitűzése, hogy a hallgatókat közelebb hozza a szervezethez. A gólyákat Vályi Nagy Dávid, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke köszöntötte, és arra buzdította őket, hogy élvezzék és használják ki az intézmény nyújtotta lehetőségeket: csatlakozzanak szervezetekhez, versenycsapatokhoz, és vegyenek részt minél több eseményen.

„Azon dolgozunk, hogy olyan rendezvényeket is megvalósítsunk, ahol a gólyák megismerhetik a Hallgatói Önkormányzatot, és ami segíthet nekik bekapcsolódni az egyetemi közösségbe. A Gólyatali is egyike volt ezeknek, amely kiváló lehetőséget biztosított új kapcsolatok építésére. Arra fektettük a hangsúlyt, hogy az elsőévesek kötetlenül tudjanak beszélgetni és nyitni egymás felé, amit mi különböző aktivitásokkal segítettünk” – mondta el Aschenbrenner András, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat szakfeladati alelnöke. Ezek egyike volt az óriástársas, változatos kvízkérdésekkel.

Emellett az egyetem „Tanulj Győrben, sportolj Győrben!” mottójához híven sportprogramok is várták az érdeklődőket. Lehetőség volt a Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ tagjainak segítségével elkészíteni a hallgatói kártyákra kerülő fotókat is. „A rendezvény nekünk is új élmény volt, hiszen első ízben szerveztük meg, azonban már most nagy sikernek örvendett, közel 350 hallgató regisztrált” – tette hozzá.

A gólyák az ország minden pontjáról érkeztek. A tatai Nagy Letícia nemzetközi tanulmányok szakon kezdi meg tanulmányait angol nyelven szeptemberben. A szakot azért választotta, mert több terület érdekli, és úgy gondolja, hogy a képzésen olyan sokrétű tudásra tehet szert, amelyet később további tanulmányaiban és a munkaerőpiacon is remekül tud hasznosítani.

Lovranics Dávid a Vas megyei Táplánszentkeresztről érkezett az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar élelmiszermérnök szakára. Az intézmény régóta állt célkeresztjében, a képzés pedig a kar nyílt napján nyerte el a tetszését. „A Gólyatalit nagyon jó kezdeményezésnek tartom, itt azoknak is lehetősége van megismerni a szaktársakat, akik esetleg nem tudnak részt venni a Gólyahéten, én is ezek egyike vagyok” – mondta.

A csornai Erdős Krisztofer a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakának gólyája. A győri egyetemre ismerősök ajánlása alapján esett a választása, akik mind összetartó és támogató közegre leltek itt. Krisztofer a Gólyatali után az augusztus 30. és szeptember 3. közötti Gólyahéten is részt vesz, és izgatottan várja, hogy belevágjon az egyetemi életbe.

Címkék: egyetem, gókyák, győr

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. December 06. 09:13, szerda | Helyi

Kis híján tragédiát okozott egy adventi koszorú

November 26-án éjjel egy mosonmagyaróvári családi házban az ablakban elhelyezett adventi koszorú gyertyája meggyújtotta az alatta lévő terítőt, az ablakpárkányt és a műanyag ablakot, valamint a falak is kormozódtak.

2023. December 06. 08:16, szerda | Helyi

A Vaskakasba költözött a Mikulás

Az aulától a padlásig a Mikulást várják a Vaskakas Bábszínházban.

2023. December 06. 07:17, szerda | Helyi

Megújul a mosonmagyaróvári várhíd és környezete

A győri Széchenyi István Egyetem beruházásában, a várárok-rehabilitáció utolsó lépéseként idén decemberben megújul az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karnak otthont adó óvári vár hídja.