Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 03. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Első BL-meccsére készülhet a Győri Audi ETO csapatával Karl Erik Böhn

Első BL-meccsére készülhet a Győri Audi ETO csapatával Karl Erik Böhn

Új edzővel, a magyar szövetségi kapitány Karl Erik Böhnnel (képen) kezdi meg középdöntős menetelését a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az első ellenfél szombaton a spanyol Itxako Navarra lesz. A norvég szakember csak a tavaszi végéig kapott engedélyt a magyar szövetségtől győri munkavállalásához. Az ETO nem titkolt célja, hogy idén végre megnyerje a sorozatot.

„Nagyon nehéz lesz, de azt mindenki tudja, hogy a BL-ben a legjobb klubok mérkőznek. Lépésről lépésre kell haladnunk a sorozatban, és nem szabad egyetlen meccsre sem kihagyni, mert az akár a továbbjutásba is kerülhet. A Navarra roppant kellemetlen ellenfél, főleg saját pályán" - mondta az MTI-nek Böhn.

Ebben a csoportban szerepel még a szakember és élettársa, a szintén győri Heidi Löke volt klubja, a norvég Larvik, illetve a dán Midtjylland is. Az első két helyezett jut az elődöntőbe.

A női EHF Kupában a Békéscsaba ellenfele, a spanyol Mar Alicante - amely az előző idényben elveszítette a KEK-döntőt az FTC-vel szemben - feladta a pályáválasztói jogot, és emiatt egy kevéssel a magyar együttes az esélyesebb, miként jobbak a Vác kilátásai is a török Piyango ellenében.

A női KEK-ben a címvédő FTC a lehető legnehezebb ellenfelet kapta, az orosz Rosztov-Dont, és nem csak az utazás miatt lesz nehéz a továbbjutás. A zöld-fehérek a tavalyi menetelés során több nagy csapatot is kivertek, és most is hasonló bravúrra lenne szükség. A csütörtökön edzőt váltott székesfehérvári Alcoának ugyancsak komoly gondokat okozhat a szerb Zajecar. Ebben a sorozatban érdekelt még a Debrecen, amely a jövő héten kétszer is fogadja a spanyol Mar Saguntot.

A férfiak a jövő héten folytatják az európai kupaküzdelmeket. A BL hetedik fordulójában a nehéz helyzetben lévő Szeged február 9-én a német Kiel vendégeként lép pályára, a csoportja második helyén álló Veszprém 11-én fogadja a lengyel Kielcét, míg a KEK nyolcaddöntőjében az FTC-PLER a sokkal esélyesebb, Mocsai Tamással felálló német Flensburg-Handewitt csapatával került össze.

A magyarok programja
Szombat:
Női BL, középdöntő, I. csoport, 1. forduló:
Itxako Navarra (spanyol)-Győri Audi ETO KC, Estella 19 ó
Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Piyango (török)-Vác, Ankara 17:30 ó
Mar Alicante (spanyol) - Budapest Bank-Békéscsaba, Békéscsaba 18 ó
Vasárnap:
Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Budapest Bank-Békéscsaba - Mar Alicante (spanyol) 15 ó
Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Rosztov-Don (orosz) - FTC Rail Cargo Hungaria 14 ó
Alcoa FKC - Zajecar (szerb) 16 ó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.