Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2022. November 29. 08:15, kedd | Helyi

Ételt minél több asztalra karácsonykor

Ételt minél több asztalra karácsonykor

2022. adventjének első vasárnapján indított közös adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ETO PARK Szolgáltató és Élményközpont.

Az akció célja, hogy minél több hátrányos helyzetű győri és Győr környéki családot támogassanak élelmiszer adományokkal a karácsony előtti napokban. A gyűjtésnek az újranyíló bevásárlóközpont ad otthont, a földszinti üzlethelységében. A Szeretetszolgálat és az ETO PARK önkéntesei december 11-ig várják a tartós élelmiszer és pénzadományok felajánlóit. Ezt követően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkatársai csomagokat készítenek a befolyt összegből vásárolt és a személyesen behozott élelmiszer adományokból, majd még karácsony előtt kiszállítják azokat a rászorulóknak.

Az önkéntesek készpénzes és bankkártyás támogatást, illetve könnyen szállítható, különösebb tárolási igénnyel nem rendelkező ételeket (például tésztát, rizst, olajat, cukrot, lisztet és húsos konzerveket, de akár az ünnepekre való tekintettel szaloncukrot is) egyaránt át tudnak venni. Az adományokat hétköznaponként 16-19 óráig, hétvégén pedig 8-10 óráig tudják fogadni.

(Fotó: O. Jakócs Péter)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 12:19, hétfő | Helyi

A fákon kívül egy rekord is megdőlt a szombati viharban

Az előzetes adatok szerint új országos napi szélrekord született szombaton: a Kab-hegyen óránként csaknem 130 kilométeres sebességet mértek.

2023. Február 06. 09:15, hétfő | Helyi

A NAV is készül a Valentin-napra

A virágot, ajándéktárgyakat és a csokoládékat értékesítő boltokat ellenőrzi a NAV a következő napokban Győr-Moson-Sopron megyében.

2023. Február 06. 08:15, hétfő | Helyi

Hathetes kölyökkutyákra bukkantak Hegyeshalomnál egy román autóban

Bőröndök alá rejtve, alig hathetes kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök egy román kocsi csomagtartójában. Hegyeshalomnál ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Németországba tartó autóst.

2023. Február 06. 07:15, hétfő | Helyi

Még lehet pályázni a Kantharosz Gálára

Folyamatosan érkeznek a pályázatok az idei Kantharosz Gálára, a szervezők azonban egészen február 17-ig várják a jelentkezőket.