Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2019. November 07. 13:16, csütörtök | Helyi

Európában, Győrben lesz először World Robot Olympiad

Európában, Győrben lesz először World Robot Olympiad

2019. november 8-10. között a győri Olimpiai Sportparkot töltik meg a világ legjobb robotépítői töltik meg a Smart Cities (Okos városok) digitális világával.

Hamarosan kezdetét veszi a XVI. World Robot Olympiad világdöntője a győri Olimpiai Sportparkban 74 országból közel 2700 versenyző részvételével. Nagy szó ez, hiszen Európában először kerül megrendezésre ez a nagyszabású robotépítési és -programozási verseny.

A megnyitó ünnepséget megelőzően a Széchenyi István Egyetem Apáczai karán bemutatásra kerül egy LEGO terem, amely egy sajtótájékoztatóval egybekötve kerül átadásra az Apáczai Karon. A sajtóeseményen jelen lesz többek között az Innováció és Technológiai Minisztérium, a Széchenyi Egyetem, a NEMAK Győr Kft., a LEGO Education International, a H-Didakt, az NI Hungary és az Edutus Egyetem képviselői is.

A világdöntő hivatalos megnyitóján a magyar kormány képviseletében Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere köszönti majd a 74 országból érkező résztvevőket. Felszólal továbbá az Edutus Egyetem részéről Szögi Zoltán vezérigazgató, illetve a WRO nemzetközi szervezet elnöke, Brent Hutcheson is.
A verseny utolsó napján sor kerül az eredményhirdetésre, ahol nemcsak az derül ki, hogy ki nyerte a 2019-es világdöntőt, hanem azt is megtudjuk, hogy jövőre melyik ország rendezheti a 2020-as WRO világversenyt.

További információ: www.wro2019.org

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 29. 06:40, szombat | Helyi

Elvitte a telefont, a győri nyomozók keresik

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

2020. Február 29. 06:34, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2020. Február 28. 15:42, péntek | Helyi

Nagy hiányban fog szenvedni a Jóban Rosszban

A sorozat rajongói péntek este láthatják utoljára a képernyőn Nagy Balázst.

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is