Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. November 07. 13:16, csütörtök | Helyi

Európában, Győrben lesz először World Robot Olympiad

Európában, Győrben lesz először World Robot Olympiad

2019. november 8-10. között a győri Olimpiai Sportparkot töltik meg a világ legjobb robotépítői töltik meg a Smart Cities (Okos városok) digitális világával.

Hamarosan kezdetét veszi a XVI. World Robot Olympiad világdöntője a győri Olimpiai Sportparkban 74 országból közel 2700 versenyző részvételével. Nagy szó ez, hiszen Európában először kerül megrendezésre ez a nagyszabású robotépítési és -programozási verseny.

A megnyitó ünnepséget megelőzően a Széchenyi István Egyetem Apáczai karán bemutatásra kerül egy LEGO terem, amely egy sajtótájékoztatóval egybekötve kerül átadásra az Apáczai Karon. A sajtóeseményen jelen lesz többek között az Innováció és Technológiai Minisztérium, a Széchenyi Egyetem, a NEMAK Győr Kft., a LEGO Education International, a H-Didakt, az NI Hungary és az Edutus Egyetem képviselői is.

A világdöntő hivatalos megnyitóján a magyar kormány képviseletében Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere köszönti majd a 74 országból érkező résztvevőket. Felszólal továbbá az Edutus Egyetem részéről Szögi Zoltán vezérigazgató, illetve a WRO nemzetközi szervezet elnöke, Brent Hutcheson is.
A verseny utolsó napján sor kerül az eredményhirdetésre, ahol nemcsak az derül ki, hogy ki nyerte a 2019-es világdöntőt, hanem azt is megtudjuk, hogy jövőre melyik ország rendezheti a 2020-as WRO világversenyt.

További információ: www.wro2019.org

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 11:13, péntek | Helyi

Megnyílt a Vásárcsarnok

Pénteken reggel egy újabb csoda telt meg élettel. Mindenki nagy örömére újra megnyílt a most már felújított győri Vásárcsarnok. Gasztroshow-val, kóstolókkal, rengeteg vidám árussal és boldog vásárlókkal vette kezdetét az új korszak

2019. November 14. 21:06, csütörtök | Helyi

„HÍD – MOST II.” - kiállítás az egyetemen

Csütörtökön délután nyílt meg a „HÍD – MOST II.” című Lengyel – Magyar közös képzőművészeti kiállítás, a Széchenyi István Egyetem Új tudástér emeleti galériájában.

2019. November 14. 13:00, csütörtök | Helyi

Pénteken nyit az újjáépített Vásárcsarnok Győrben

Pénteken reggel 6 órakor nyitják meg a Hermann Ottó utcai, átalakított és felújított Vásárcsarnokot a vásárlóknak.

2019. November 14. 11:53, csütörtök | Helyi

Top 5 szórakozóhely Győrben – mutatjuk a listát

Szívesen kieresztenéd a gőzt hétvégén? Vagy egy hétköznap esti iszogatásra neveznél be?