Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 07. 13:16, csütörtök | Helyi

Európában, Győrben lesz először World Robot Olympiad

Európában, Győrben lesz először World Robot Olympiad

2019. november 8-10. között a győri Olimpiai Sportparkot töltik meg a világ legjobb robotépítői töltik meg a Smart Cities (Okos városok) digitális világával.

Hamarosan kezdetét veszi a XVI. World Robot Olympiad világdöntője a győri Olimpiai Sportparkban 74 országból közel 2700 versenyző részvételével. Nagy szó ez, hiszen Európában először kerül megrendezésre ez a nagyszabású robotépítési és -programozási verseny.

A megnyitó ünnepséget megelőzően a Széchenyi István Egyetem Apáczai karán bemutatásra kerül egy LEGO terem, amely egy sajtótájékoztatóval egybekötve kerül átadásra az Apáczai Karon. A sajtóeseményen jelen lesz többek között az Innováció és Technológiai Minisztérium, a Széchenyi Egyetem, a NEMAK Győr Kft., a LEGO Education International, a H-Didakt, az NI Hungary és az Edutus Egyetem képviselői is.

A világdöntő hivatalos megnyitóján a magyar kormány képviseletében Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere köszönti majd a 74 országból érkező résztvevőket. Felszólal továbbá az Edutus Egyetem részéről Szögi Zoltán vezérigazgató, illetve a WRO nemzetközi szervezet elnöke, Brent Hutcheson is.
A verseny utolsó napján sor kerül az eredményhirdetésre, ahol nemcsak az derül ki, hogy ki nyerte a 2019-es világdöntőt, hanem azt is megtudjuk, hogy jövőre melyik ország rendezheti a 2020-as WRO világversenyt.

További információ: www.wro2019.org

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.