Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. November 02. 09:28, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hatvanhét eseményhez riasztották a múlt héten a tűzoltókat

Hatvanhét eseményhez riasztották a múlt héten a tűzoltókat

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhatan sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

Október 24-én hétfőn este traktorral ütközött egy személyautó a 85-ös főúton Kapuvár és Veszkény között. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset egyetlen sérültje - a személygépkocsi vezetője – a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Egy régi szalmabála és száraz avar kapott lángra Fertőszentmiklós és Röjtökmuzsaj között kedden délután. A petőházi önkéntes és a kapuvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid időn belül eloltották a tüzet.

Kigyulladt egy faanyagokat szállító kamion motortere szerda délután Győr belvárosában a Fehérvári úton a Mártírok úti felüljáró alatt. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. A tűz a rakományra nem terjedt át. Az eset során nemsérült meg senki.

Szerdán este a győri hivatásos tűzoltókat Győrbe a Varga Katalin utca egyik második emeleti lakásába riasztották, ahol bejelzett a szén-monoxid-érzékelő a fürdőszobában lévő gázkazán közelében. A tűzoltók a már átszellőztetett lakásban nem észlelték a mérgező gáz jelenlétét. Miután a lakó beszámolt arról, hogy korábban a konyhai szagelszívó is működött, annak bekapcsolása után műszerük kimutatta a szén-monoxid jelenlétét a lakótérben. A tűzoltók a helyszínt a gázszolgáltató szakemberének átadták. A lakót megfigyelésre kórházba szállította a mentőszolgálat.

Csütörtökön reggel a város hivatásos tűzoltóit Sopronbaa Csengery út és a Batsányi út kereszteződésébe riasztották, ahol egy személyautó és egy teherkocsi ütközött. Az ütközés során a személygépkocsi az oldalára dőlt, forgalmi akadályt képezett. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd felállították a kocsit és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Felborult egy személyautó péntek délután Mosonmagyaróvár határában, a Halászi úton. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az eset során egy ember könnyebben megsérült.

Három személyautó ütközött össze a 83-as főút 59-es kilométerszelvényénél, Győrszemere térségében szombaton délelőtt. Egy arra közlekedő gépkocsi el akarta kerülni a többi járművel az ütközést, emiatt az árokba hajtott. A balesetben senki nem sérült meg. A győrszemerei és a téti önkéntes tűzoltók mellett a győri hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak és áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés idejére.

Összeütközött két személyautó vasárnap délután a 82-es főúton az 56-os kilométerszelvénynél Ravazd közelében. A balesethez a győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltókat és a pannonhalmi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, majd feszítővágó berendezés segítségével megkezdték az egyik járműbe beszorult sérült kiszabadítását. Sajnos ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben négyen sérültek meg, őket kórházba szállították. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.