Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Január 01. 08:15, vasárnap | Helyi

Ezt kell tenni, ha nem tetszik a neten rendelt ajándék

Ezt kell tenni, ha nem tetszik a neten rendelt ajándék

A legtöbb webáruháznál egyszerű és ingyenes a termékvisszaküldés, de számos üzlet is lehetőséget biztosít a vásárlóknak arra, hogy akkor is visszavigyék karácsonyi ajándékot, ha nem hibás

Erre hívta fel a figyelmet a magyarországi elektronikus kereskedelem fejlődését segítő szervezet. Közleményük szerint online vásárlás esetén a vevőt 14 napon belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg, amely nem köthető feltételekhez, például az eredeti csomagolás meglétéhez. A kereskedőnek a vételárat és a szállítási díjat is meg kell térítenie a termék visszajuttatását követő 14 napon belül.

A visszaküldés oka bármi lehet, ugyanakkor ez a lehetőség egyes termékekre nem vonatkozik, például a gyorsan romló élelmiszerekre, a kibontott csomagolású elektronikai eszközökre vagy a letöltött programokra. A vásárlás előtti tájékozódás fontossága mellett a megrendelés után is lényeges az informálódás, hiszen sok e-kereskedő ugyanis a törvényi előírásnál kedvezőbb lehetőségeket biztosít – hangsúlyozta az Ecommerce Hungary.

Az üzletben vásárolt termékeknél kizárólag az áru hibája esetén kötelező a csere vagy az ár visszatérítése, de sok üzletben van lehetőség arra, hogy a vevők bizonyos időn belül, a bizonylatot felmutatva visszavigyék a nem megfelelő karácsonyi ajándékot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.

2024. Április 15. 08:14, hétfő | Helyi

Zenéről és költészetről – Ákos volt a vendégünk

Három fővárosi előadás után három vidéki városban is láthatja a közönség az Ákos szólókarrierjét összefoglaló előadást. Az Ákos Harminc Év grandiózus, megható és különleges. Győr az első helyszín.

2024. Április 15. 07:11, hétfő | Helyi

Jó ütemben halad a Dana 100 millió eurós beruházása

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, 100 millió euróból bővíti győri gyártó-kapacitását a Dana Hungary. A nagyszabású fejlesztés célja, hogy még jobban ki tudják szolgálni az elektromos járművek piacát.