Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Május 15. 17:24, szerda | Helyi
Forrás: infogyor.hu

Ezt ne csináld Facebookon!

Ezt ne csináld Facebookon!

A közösségi portálok beférkőztek életünkbe. Nap, mint nap posztolunk, beszélgetünk ismerőseinkkel, lájkoljuk, kommenteljük barátaink, születésnapi képeit. Nem árt tisztába lenni, hogy mi tré Facebookon.

Ne lájkolgasd saját magad
Ez valami olyasféle szabály, mint a valóéletben az, hogy asztalnál nem illik könyökölni. Egyszerűen kialakult. A többség gáznak tartja, sőt mi több ellenszenvesnek.

Minden pillanat megörökítése
Mielőtt feltöltesz, egy képet mérlegelj. Valószínűleg ismerőied kíváncsiak arra, hogy mi történik veled, de nem mindenre. Próbáld megtalálni a mértéket, készíts képet főbb eseményekről, azokat töltsd fel. Általános felhasználási hiba, hogy minden képnek külön mappát készítünk, felesleges. Ha csak egy képet szeretnél feltölteni nyugodtan posztold az idővonaladra, így nem süt majd le rólad, hogy nem tudod kezelni az oldalt.

Bulizós képekkel csíniján
Nem egy rémhírt hallottunk már, hogy a főnökök a Facebookon keresztül csekkolják le jövendőbeli munkatársukat. Esetleg már az állásinterjú után, azonnal gyűjtik, az önéletrajzban szépített információ pontokat. Nem szóbeszéd simán megtörténhet. De nem csak a munkád lehet veszélyben, hanem ha ismerkedni szeretnél közösségi portálon keresztül, az oldalad már árulkodó lehet. Ha túl sok bulizós képed van, akkor a lány számára megbízhatatlannak tűnsz. Fordított esetben pedig, a lányok könnyűvérűnek és komolytalannak. Itt is fontos a mértéktartás.

Oszd meg! Oszd meg!
Nos, osztani ér szabad, hiszen így áramlik az információ, és így közvetíthetsz számodra fontos vagy érdekes tartalmakat az ismerőseid felé. De a huszadik aranyos kismacskás, idézetes, segítségkérős kép után ismerőseid szemében tevékenységed ellenszenves lesz és törölni fognak vagy posztjaidat letiltják. Fontos, hogy szkeptikusan állj a Facebookon olvasottakhoz, ne higgy el minden jó szándékúnak tűnő bejegyzést.

Címkék: Facebook, posztok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.