Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2013. Február 11. 16:49, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Február 21-én kerül a mozikba A Pingvinkirály

Február 21-én kerül a mozikba A Pingvinkirály

Február 21-től vetítik A Pingvinkirály 3D című filmet, a David Attenborough rendezte alkotás a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) forgalmazásában került a mozikba.

A 78 perces, David Attenborough által írt és rendezett természetfilm Rexről, a fiatal királypingvinről szól. A nézők a filmben az ő "kalauzolásában" ismerhetik meg hazáját, az Antarktiszhoz közeli Dél-Georgia szigetét, a "pingvinvárost, rokonait, valamint más itt élő állatok hétköznapjait. "Rex kalandozása során nem csak barátra talál, de a felnőtté válás nehézségeivel is megküzd" - olvasható a film ismertetőjében, amely kiemeli az operatőri munka bravúrjait, például az egyedülálló víz alatti 3D-s felvételeket, amelyek révén "a néző közvetlenebbül és élethűen ismerkedhet meg a fantasztikus élővilággal".

Kálomista Zsuzsanna, a filmet forgalmazó MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a filmben Rex magyar hangja a Kossuth-díjas Reviczky Gábor lesz.

Az igazgató kitért arra is, hogy a produkciót a 2012-es cannes-i filmvásáron látta. "Célunk olyan filmeket bemutatni a mozikban, amelyek szórakoztatóak, széles közönséghez szólnak, esetleg oktató jelleggel is bírnak. Ez a film mindhárom kritériumnak megfelel, remek szórakozás az egész családnak, ugyanakkor nagy szeretettel várjuk rá az iskolás csoportokat is minden korosztályból" - hangsúlyozta Kálomista Zsuzsanna, aki szerint az alkotás amellett hogy izgalmas és megható, a környezetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet.

A hazai mozikban a film amerikai változatát vetítik, amelyben Tim Allen színész hangján szólal meg a Pingvinkirály. "Ennek a változatnak a nyelvezete sokkal fiatalosabb, humorosabb az eredeti angol változatnál, de megőrizte azokat a tudományos és ismeretterjesztő elemeket is, amelyek az eredeti, David Attenborough narrálásával készült filmet jellemezték" - hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve: Reviczky Gábor felkérése "első és egyetlen választás volt a film moziváltozatának a szinkronizálására. Hangja már több filmen és filmsorozaton keresztül mondhatni összeforrt a pingvinkarakterrel. Örömünkre szolgál, hogy elfogadta a felkérésünket és a hangját kölcsönzi a Pingvinkirálynak ebben a gyönyörű filmben" - fogalmazott Kálomista Zsuzsanna.

A film eredeti, David Attenborough alámondásával készült változata a DVD-n lesz megtekinthető, Szersén Gyula tolmácsolásában.Az MTVA nyereményjátékot (http://www.mtva.hu/hu/pingvinkiraly-nyeremenyjatek) is szervez, hogy a produkció üzenete minél szélesebb közönséghez eljuthasson: a február 21-én induló játékban részt vehet minden tanuló, aki óvodai, iskolai, középiskolai szervezet, vagy ahhoz köthető tanulói csoport szervezésében tekinti meg a filmet és a 20. életkort még nem töltötte be.

"Az a célunk, hogy az ország valamennyi filmszínházában, ahol a vetítési feltételek adottak, a film elérhető legyen. Ha egy iskola vagy akár egy szülői munkaközösség kéréssel fordul egy mozihoz, hogy szeretné a filmet megtekinteni, biztosítani fogjuk a film kópiáját" - közölte Kálomista Zsuzsanna, hozzátéve, hogy a nyereményjáték fődíja egy kétnapos osztálykirándulás Bécsbe és az ottani állatkertbe. A második díj részvételi lehetőség egy MTVA által gyártott műsor felvételén, a harmadik díj pedig egy MTVA-székházlátogatás lesz.

Címkék: film, filmszínház, mozi, MTVA

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 29. 04:00, vasárnap | Belföld

Északkeleten több mint 5 centiméternyi hó is hullhat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra.

2020. November 28. 18:32, szombat | Belföld

A véradások a veszélyhelyzet alatt is folyamatosak

Vérre a koronavírus-járvány idején is szükség van, a véradások a jelenlegi veszélyhelyzet alatt is folyamatosak, a biztonsági előírások megtartásával

2020. November 28. 16:04, szombat | Belföld

Virológus: a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás

Továbbra is a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás a koronavírus ellen - mondta Duda Ernő virológus, immunbiológus szombat reggel az M1 csatornán.

2020. November 28. 12:58, szombat | Belföld

Vasárnap szünetelnek az útdíjfizetési rendszer értékesítési szolgáltatásai

November 29-én, vasárnap hajnali 1.00 és 5.00 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott értékesítési szolgáltatások, az e-matrica,