Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 24. 09:28, szerda | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/Winkler Csaba

Fejlesztés az egyetemen- AUDI tanszék

Fejlesztés az egyetemen- AUDI tanszék

A 400 millió Ft-os fejlesztésnek köszönhetően komplexé vált az Audi Belsőégésű Motorok Tanszékének oktató-kutató bázisa, a Széchenyi István Egyetem – Audi Hungaria Motor Kft. - Győr város együttműködésben létrehozott belsőégé

Az Audi Hungária Belső Égésű Motorok Tanszék 2007-ben alakult. Fő kutatási területe a belső égésű motorok tervezése, fejlesztése, vizsgálata, a mérési eljárások fejlesztése; a járműmotorok tribológiája, az alternatív járműhajtások fejlesztése. A Tanszék stratégiai kutatásainak fő témái: magas hozzáadott értékű, környezetkímélő és energia hatékony járműipari termékek, technológiák és üzemanyagok fejlesztése, tekintettel az általános környezettudományi és energiagazdálkodási szempontokra és a fenntartható fejlődésre.

- Programunkban a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Motor Kft., Magyarország legnagyobb motor- és járműgyártó vállalata közötti együttműködésen alapuló, legkorszerűbb kutatási-oktatási innovációs környezet megteremtése szerepel. Labor- és műszerfejlesztés, új kutatói és gyakorlati képzési helyek infrastrukturális feltételeinek kialakítása jelzi ezt. Ezáltal egy olyan „tudástér” jött létre, ahol a kutatás-fejlesztés és a gyakorlatorientált oktatás egy időben és egy helyen, integráltan folyik. A csúcstechnológiájú laborpark és a képzési környezet kiépítésével a járműipari szakterületek hallgatói magas szintű, naprakész, a munkaerő-piacon hatékonyan alkalmazható tudásra tehetnek szert – mondta el dr. Czinege Imre, a beruházás szakmai vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.