Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Október 26. 07:15, csütörtök | Helyi

Feloldották a Városrét ingatlanok változtatási tilalmát

Feloldották a Városrét ingatlanok változtatási tilalmát

Több mint 4 milliárd forintot hozhat a Rába Holdingnak a feloldás, egy újabb telekrészt értékesítenének a győri belvárosi Városréten elhelyezkedő ingatlanvagyonból.

Az értékbecslés 4,087 milliárd forintra értékelte a 109 107 négyzetméteres területet, vagyis a négyzetméterár 37.435 Ft. Az ingatlan Győr belterület 6394/44 helyrajzi számon nyilvántartott, ipartelep megnevezésű, összesen 305 778 négyzetméteres terület részét képezi.

Mit tud az ingatlan?

Az információk szerint nem közművesített, részben betonozott, azon a földszín feletti korábbi épületeket padlószintig lebontották. Található a telken egy csapadékvíz-átemelő műtárgy, valamint az egykori épületek alagsora.

A vállalatcsoport működését nem befolyásolja az értékesítés, hiszen a vállalat stratégiai tervéből kiderül, hogy évek óta nem folyik tevékenység ezen a területen. A feloldás azonban most utat nyitott a tervnek.

A vg.hu információja szerint a telekrész áruba bocsátásáról a vállalat november 9-re összehívott közgyűlése dönt az igazgatósági előterjesztés alapján.

Szintén ezen közgyűlés napirendi pontjaként dönthetnek a Rába részvényesei a Futómű Kft. működése szempontjából stratégiai jelentőségű, 67 ezer négyzetméteres gyártócsarnok felújításáról is, ennek költsége előreláthatóan meghaladja 6 milliárd forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.