Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 09. 12:17, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Felújítanak két utcát Újvárosban

Felújítanak két utcát Újvárosban

Közel 40 millióból újítják fel a Sütő és a Tél utcát Győrben.

Megkezdődött a Sütő utca és a Tél utca teljes felújítása. A város az idén több mint félmilliárd forintot fordít a lakóutcák megújítására.

Fekete Dávid alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kifejtette, az önkormányzat nem csak a nagyberuházásokra, de a lakókörnyezetek minőségének javítására is nagy gondot fordít, ezért az idei évben több mint félmilliárd forintot fordít a lakóutcák megújítására. Ennek két újabb eleme az újvárosi Sütő és Tél utca. Az előbbi 26 millió, míg az utóbbi 13 millió forintból újul meg teljes hosszban.

Prédl Antal Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének vezetője elmondta, a Sütő utca teljes renováláson fog átesni, hiszen a rossz állapotú, agyonfoltozott, megfelelő alap nélküli burkolatot teljes egészében kicserélik. Az új útalap és aszfaltszőnyeg mellett új járdákat is építenek. Az útkezelő szervezet a lakók türelmét kéri, mert a munkavégzés során lesznek időszakok, amikor az utcába nem lehet behajtani.

A Tél utcában már folynak a munkálatok, ahol szintén teljes felújítás történik. A munka üteme itt a megemelkedett talajvíz miatt lassult, hiszen az a mélyépítési munkáknál több technológiai folyamatot akadályoz.

Címkék: útépítés, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.