Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2022. November 25. 08:15, péntek | Helyi

Fiával együtt akart meghalni

Fiával együtt akart meghalni

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértett a bíróság.

Súlyosították annak a nőnek a büntetését, aki az általa vezetett személygépkocsival szándékosan tért át a másik forgalmi sávba és ott összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival.

Az anya 2017. május 5-én gyermekével közlekedett autójában. Kisfia hátul, biztonsági gyermekülésben utazott. A nő öngyilkos akart lenni, ezért elhatározta, hogy nekihajt egy másik járműnek. A 85. számú főúton legalább 114 km/h sebességgel haladt, majd áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba. A szemből érkező jármű vezetője azonban észrevette, hogy valami nincs rendben, ezért lassított és a jobb oldali útpadka felé kormányozta a járművét. A nő azonban lassítás nélkül hajtott neki. Ennek következtében pedig autója többször átpördült és az oldalára borult. Az anya és 5 éves gyermeke a biztonsági övnek öszönhetően 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nő pszichiátriai beteg, ami súlyosan korlátozta őt a cselekménye következményeinek felismerésében. A Győri Törvényszék az anyát minősített emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását azonban 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, míg az ügyész a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának az emelése érdekében jelentett be fellebbezést. A Győri Ítélőtábla a nőt közúti járművezetéstől eltiltás büntetését 8 évre súlyosította.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 09:15, vasárnap | Helyi

Nyárra megújulhat a Grabo- sátor

A tervek szerint nyáron újra pattoghat a labda az Adyvárosi Sportcentrumban.

2023. Január 29. 08:15, vasárnap | Helyi

Itt a farang, áll a bál!

Már javában tart a farsang. A jelmezkölcsönzők rengeteg maskarával várják a beöltözőket.

2023. Január 29. 07:15, vasárnap | Helyi

Nehéz időszak áll a gazdák mögött

Nehéz év áll a Győr-Moson-Sopron megyei gazdák mögött. Gyenge közepes időszakot zártak a mezőgazdasággal foglalkozó szakemberek, akiknek a koronavírus-járvány után új kihívásokkal kellett megküzdeniük 2022-ben.

2023. Január 28. 09:15, szombat | Helyi

Ismét pályára léptek a csapatok az Alcufer kupán

19. alkalommal léptek pályára a csapatok az Alcufer Kupán, ami 16 esztendeje már Horváth Ferenc emléktorna is.