Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is

A fiú nagyon jó tanuló volt, több tanulmányi versenyen is részt vett. A börtönben sem mondott le arról, hogy befejezze a középiskolát, hogy később egyetemre vagy főiskolára jelentkezzen.

"Védencem teljes mértékben szabálykövetően viselkedik a börtönben, ez idáig semmi panasz nem volt a viselkedésére. A rácsok mögött gyakorlatilag egész nap olvas. Egyik legfőbb célja, hogy folytassa a tanulmányait" – mondta a Blikknek a fiú ügyvédje, dr. Faragó Péter.

A diákot már megvizsgálta egy orvos szakértő is, aki megállapította, hogy a fiú beszámítható volt a késeléskor.

"Komoly kétségeim vannak erről a szakvéleményről: szinte csak közhelyeket tartalmaz, semmi konkrétum nem derült ki arról, hogy a bűncselekmény elkövetésekor András milyen pszichés állapotban volt. Arról nem is beszélve, hogy a vizsgálatra két hónappal a késelés után került sor" – mondta a z ügyvéd, aki azt is kifogásolta, hogy a szakértő a végzettsége szerint nem vizsgálhatott volna meg egy 18 év alatti embert.

A győri diák decemberben támadt rá az osztályfőnökére, mert egy korábbi matekórán 3-ast kapott a dolgozatára. Három órával később ugyanaz a tanárnő tartott fizikaórát. A fiú valamilyen ürüggyel kivitte a füzetét a tanárnőnek, majd hátulról megkéselte.

A tanárnőt kórházba vitték, ahol meg is kellett műteni. A diák beismerő vallomást tett, de állítása szerint nem emlékszik semmire. Az is kiderült, hogy a szülei már a támadás előtt pszichológushoz akarták küldeni, de csak későbbre kaptak időpontot.

Forrás: origo.hu

Kép: Csapó Balázs/Kisalföld

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. November 24. 18:05, kedd | Belföld

Csütörtökön zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje

November 26-án, csütörtökön zárul a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által indított, a jövő évi nép- és lakásszámlálás kérdőívének szakmai előkészítését támogató online kérdőívteszt.

2020. November 24. 17:05, kedd | Belföld

Már több mint tízezren kérték az ingyenes internetet a szolgáltatóktól

Már több mint tízezer lakossági előfizető kérte az ingyenes internethozzáférést az arra jogosultak közül - közölték a szolgáltatók az MTI érdeklődésére.

2020. November 24. 16:08, kedd | Belföld

Csatornába esett egy kislány Sarkadon

A közel két méter mély vízben félig elmerült, mire a testvére meg tudta fogni őt és tartotta, hogy ne merüljön el egészen. Egy rendőr perceken belül odaért hozzájuk és kimentette a kislányt.