Városlista
2020. április 1, szerda - Hugó

Hírek

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is

A fiú nagyon jó tanuló volt, több tanulmányi versenyen is részt vett. A börtönben sem mondott le arról, hogy befejezze a középiskolát, hogy később egyetemre vagy főiskolára jelentkezzen.

"Védencem teljes mértékben szabálykövetően viselkedik a börtönben, ez idáig semmi panasz nem volt a viselkedésére. A rácsok mögött gyakorlatilag egész nap olvas. Egyik legfőbb célja, hogy folytassa a tanulmányait" – mondta a Blikknek a fiú ügyvédje, dr. Faragó Péter.

A diákot már megvizsgálta egy orvos szakértő is, aki megállapította, hogy a fiú beszámítható volt a késeléskor.

"Komoly kétségeim vannak erről a szakvéleményről: szinte csak közhelyeket tartalmaz, semmi konkrétum nem derült ki arról, hogy a bűncselekmény elkövetésekor András milyen pszichés állapotban volt. Arról nem is beszélve, hogy a vizsgálatra két hónappal a késelés után került sor" – mondta a z ügyvéd, aki azt is kifogásolta, hogy a szakértő a végzettsége szerint nem vizsgálhatott volna meg egy 18 év alatti embert.

A győri diák decemberben támadt rá az osztályfőnökére, mert egy korábbi matekórán 3-ast kapott a dolgozatára. Három órával később ugyanaz a tanárnő tartott fizikaórát. A fiú valamilyen ürüggyel kivitte a füzetét a tanárnőnek, majd hátulról megkéselte.

A tanárnőt kórházba vitték, ahol meg is kellett műteni. A diák beismerő vallomást tett, de állítása szerint nem emlékszik semmire. Az is kiderült, hogy a szülei már a támadás előtt pszichológushoz akarták küldeni, de csak későbbre kaptak időpontot.

Forrás: origo.hu

Kép: Csapó Balázs/Kisalföld

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 31. 17:00, kedd | Helyi

Színésznők karanténban: Papp Annamária

Papp Annamária, a Győri Nemzeti Színház egykori színésznője is nyilatkozott megkeresésünkre.

2020. Március 31. 15:10, kedd | Helyi

Színészünk és balerínánk karanténban: Pörneczi Attila és Szalai Judit

Pörneczi Attila színész, a Győri Nemzeti Színház művésze is nyilatkozott a jelenlegi helyzetben kialakult napjaikról.

2020. Március 30. 10:00, hétfő | Helyi

Színművész karanténban: Bródy Norbert

Bródy Norbert színész, a Győri Nemzeti Színház művésze is nyilatkozott a jelenlegi helyzetben kialakult napjairól.

2020. Március 30. 08:02, hétfő | Helyi

Színművész karanténban: Szikra József

Szikra József a Győri Nemzeti Színház művésze, Budapestről mesélt a jelenleg kialakult helyzetben zajló napjairól a győrieknek.