Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2016. Május 27. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

FOLYTATÓDIK A KÖRFORGALMAK NÖVÉNYZETÉNEK MEGÚJÍTÁSI PROGRAMJA

FOLYTATÓDIK A KÖRFORGALMAK NÖVÉNYZETÉNEK MEGÚJÍTÁSI PROGRAMJA

Folytatódik Győrben a körforgalmak növényzetének megújításra tavaly meghirdetett program.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester kezdeményezésére a Győr-Szol Zrt. tavaly kezdte el megújítani a városban található körforgalmak díszítő növényzetét.

Fontosnak tarom, hogy az utóbbi években szép számban megépített körforgalmak ne csak a közlekedők biztonságát szolgálják, de egyúttal legyenek a város rendezett, üde színfoltjai is – mondta el a program indításakor az alpolgármester. – Ezért a közszolgáltatóval átfogó díszítési tervet készítettünk, hogy ennek az elvárásnak megfelelően megújítsuk a korábban telepített növényzetet.

A munka első szakaszában már megszépült a Jedlik híd lábánál, a Tihanyi Árpád út – Földes Gábor utca kereszteződésében, a Nádorvárosi temető előtti valamint az új Bácsai úton található első körforgalom megújítása. Az említett körforgalmak közepére a Győr-Szol évelő növényeket, cserjéket telepített, díszkaviccsal és mulccsal tette esztétikusabbá a virágágyakat, valamint öntözőrendszert is telepített.

Az idei szezonban elsőként az Új Bácsai út harmadik, a településrész temploma közelében lévő körforgalom szépül meg. A kör külső, másfél méteres sávja gyep lesz, a középpont felé eső következő három méteres sávba évelő növények: levendula, kúpvirág, deres cserkesz, kasvirág kerül. A kör közepén lévő Szentkorona köré egynyári virágokat telepítenek, a legbelső területre pedig gyeppel körülvett vérborbolya és cédrusfa kerül.

A tervek szerint hasonló rekonstrukción esik át az Új Bácsai úton a középső körforgalom, a Fehérvári úton a Graboplast központi épülete előtti, valamint az Ipar út – Fehérvári út – Szigethy Attila út kereszteződésében lévő körforgalom.

A cél az, hogy dekoratív, színes területek alakuljanak ki, ugyanakkor annak fenntartása minél költséghatékonyabban, kevés kézi erő igénybevételével valósuljon meg. Ahol a technikai feltételek engedik, ott öntözőrendszert is telepítenek a körforgalomba.

Radnóti Ákos alpolgármester hozzátette: - Az önkormányzat sokat tesz azért, hogy a Győrben élők és a hozzánk érkező turisták szép, esztétikus városképpel találkozzanak, ne csak a belvárosban, hanem a közutak mellett is. A körforgalmak növényzetének megújításával valamennyi városrész gazdagodik, a lakók és az ide látogató vendégek európai színvonalú környezettel találkozhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.