Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Augusztus 17. 10:35, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város

FORGALMI VÁLTOZÁSOK A NYÁRZÁRÓ KONCERT IDEJÉN

FORGALMI VÁLTOZÁSOK A NYÁRZÁRÓ KONCERT IDEJÉN

A hétvégi nyárzáró koncert biztonságos lebonyolítása miatt lezárásokra kell számítani a belvárosban, ami érinti a buszközlekedést is. A koncert után a hazajutást az önkormányzat ingyenes éjszakai járatokkal segíti.

A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el a következő területeken és időpontokban:

„A” szakasz:
2016. augusztus 25-én 17:00 óra – 2016. augusztus 27-én 07:00 óra közötti időben, esőnap esetén 2016. augusztus 25-én 17:00 óra – 2016. augusztus 29-én 07:00 óra közötti időben Győrött a Szent István út - Aradi vértanúk útja és a Baross híd közti szakaszán (az Aradi vértanúk útja és a Baross híd is járható)

„B” szakasz (koncert idején):
2016. augusztus 26-án 19:30 óra – 2016. augusztus 26-án 24:00 óra közötti időben, esőnap esetén 2016. augusztus 28-án 19:30 óra – 2016. augusztus 28-án 24:00 óra közötti időben Győrött a következő helyeken:
Szent István út - Jókai utcától a Nádor aluljáróig (Gárdonyi Géza u.) terjedő szakasza teljes szélességben
Aradi vértanúk útja (Szent István úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig)
Árpád út (Jókai utcától a Teleki László utcáig)
Teleki László u. (Szent István úttól a Bajcsy-Zsilinszky úti körforgalomig)
Czuczor Gergely u. (Szent István úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig)
Baross híd (Baross Gábor út) teljes szélességben az Eszperantó útig
Bajcsy-Zsilinszky út (a Teleki László utcai körforgalomtól a Jókai utcáig)
Városház tér
22:00-24:00 óra időintervallumban Bisinger József sétány

A lezárások a következőképp érintik a városi buszközlekedést:


I. ütem: 2016. augusztus 25-én, csütörtökön 17.00 órától augusztus 27-én, szombaton 07.00 óráig (esőnap esetén augusztus 29-én, hétfőn 07.00 óráig) a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül.

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 5B, 5R, 6, 7, 10, 12, 12A, 15, 15A, 19, 21, 21B, 22, 22A, 22B, 22Y, 30, 30A, 31, 31A, 37, 38, 38A jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyen állnak meg.

Az 1, 1A, 2B, 7, 9A, 19, 19A jelzésű járatok a Virágpiac, Újváros és az Egyetem irányába a Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeket nem érintik, de megállnak a Révai Miklós utca megállóhelyen (a 07-es számú kocsiálláson, tehát a 8, 30, 30A, 30Y, 31, 31A vonalak megállóhelyén).

A 11, 14, 14B jelzésű járatok Bácsa, Újváros és Sziget irányába a Révai Miklós utca – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, nem érintik a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet, de a Révai Miklós utca megállóhelyen megállnak (a 07-es számú kocsiálláson, tehát a 8, 30, 30A, 30Y, 31, 31A vonalak megállóhelyén). A 14, 14B jelzésű járatok a Gárdonyi Géza utca megállóhelyen is megállnak.

Az 1, 1A, 8, 8B, 9, 9A, 11, 11A, 14, 14B, 17, 17B, 19A, 29, CITY jelzésű járatok a Zechmeister utca felől a városközpont irányába a Jókai utca (CITY: Munkácsy Mihály utca –) Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek. Ezek az autóbuszjáratok ebben az irányban az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyen nem állnak meg, illetve a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik.


II. ütem: 2016. augusztus 26-án, pénteken 19.30 órától üzemzárásig (esőnap esetén augusztus 28-án, vasárnap 19.30 órától üzemzárásig) a Szent István út Nádor aluljáró és Jókai utca közötti szakasza teljes szélességében lezárásra kerül, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Árpád út terelőútvonalként az autóbuszok részére nem használható.

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A kelet és észak felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett Nádor aluljárón közlekednek, ezért Győr, autóbusz-állomás felé nem érintik a Győr, Szent István út, Iparkamara megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utca megállóhelyről nem indulnak és oda nem érkeznek autóbuszjáratok, ennek megfelelően a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyek sem üzemelnek.

Az 1-es és 1A vonalon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821 sz. út – Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821 sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Bécsi kapu tér (visszafelé Rába-part) megállóhelyen állnak meg.

A 2-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva, a Baross Gábor híd nádorvárosi hídfőjét keresztezve érik el a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet. A járatok visszafelé a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig közlekednek.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek. A Kismegyer felé induló járatokra az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyen lehet felszállni, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a járatok a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat.

A 6-os vonal járatai Sárás felől a Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Sárás irányába a Bartók Béla út, Kristály étterem – Eszperantó út – Nádor aluljáró – Szent István út útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet.

A 7-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.

A 8-as vonal járatai Likócs felől a Fehérvári út – 14-es út, Árkád üzletház – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Radnóti Miklós utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti Miklós utca – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Fehérvári út, Árkád üzletház terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak. A Révai Miklós utcai átszállás Pinnyéd felé a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyen biztosított.

A 9-es vonal járatai az Egyetem – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út – Buda utca terelőútvonalon közlekednek. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

A 11-es vonal járatai Marcalváros felől a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es út, Árkád üzletház – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca terelőútvonalon közlekednek. Bácsa felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

A 12-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Budai út, Árkád üzletház – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 14-es vonal járatai Gyárváros felől a Budai út – 14-es út, Árkád üzletház – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Radnóti Miklós utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti Miklós utca – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út, Árkád üzletház terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

A 15A vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 17 és 17B vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Gyárváros irányából a Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 19-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es út, Árkád üzletház – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

Esőnap esetén a 19A vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig közlekednek.

A 21 és 21B vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.

A 22, 22A és 22B vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva, a Hunyadi utca – Baross Gábor út útvonalon közlekednek. A városközpont felé a Baross Gábor út – Wesselényi utca – Bartók Béla út, Kristály étterem (végállomás) útvonalon közlekednek.

A 30, 30A, 30Y, 31 és 31A vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Budai út, Árkád üzletház – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 38-as vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.

A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

A résztvevők hazaszállítása céljából díjmentes éjszakai különjáratok indulnak a tűzijáték után, 23.25 órakor:

Esőnap esetén nem lesz tűzijáték: ebben az esetben a díjmentes éjszakai különjáratok 23.00 órakor indulnak!

Zechmeister utca, Bécsi kapu tér megállóhelyről:
901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,
906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra, majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára,

Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről:
907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,
917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,

Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről:
22A jelzéssel* Marcalvárosba, utána
922 jelzéssel (23.40 órakor, esőnap esetén 23.15 órakor) a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel,
931 jelzéssel Gyárváros és Likócs (Íves utca megállóhely) érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

* = a ménfőcsanaki autóbusz utaslemaradás elkerülése érdekében kettőt fordul: először hazaszállítja a Marcalvárosig utazókat, majd rögtön utána a Gyirmótig és Ménfőcsanakig utazókat is.

Az éjszakai járatok részletes menetrendje a http://www.enykk.hu oldalról letölthető. A program esetleges csúszása esetén az autóbuszok is később indulnak, megvárva a tűzijáték (illetve esőnap esetén a koncert) végét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.