Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Február 21. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: NSO.hu

Görbicz: "Tökéletes mérkőzés nincs, de most közel voltunk hozzá!"

Görbicz:

Tovább tart a Győri Audi ETO KC menetelése a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A zöld-fehérek vasárnap Görbicz Anita vezetésével szezonbeli egyik legjobb teljesítményükkel 31-22-re ütötték ki Karl Erik Böhn és Heidi Löke korábbi csapatát, a ráadásul címvédő Larvikot. A kisalföldiek így pénteken a dán Midtjylland elleni újabb sikerrel biztosíthatják elődöntős helyüket.

Írhatjuk azt is, hogy az ETO vasárnap bizonyította, hogy nincs a világon még egy olyan erős kezdősor, mint Győrben. Karl Erik Böhn tudniillik egyetlen cserét hajtott végre a mérkőzésen: Katrine Lunde Haraldsen helyére beküldte Pálinger Katalint, ám a mezőnyben ugyanaz a hat ember robotolta végig a hatvan percet. Már amennyire robotolásnak lehet nevezni, hogy szétzilálják a BL-győztes Larvik védelmét, az őrületbe kergetik Cecilie Leganger kapust, és a szünetre eldöntik az egyik legnagyobb rivális elleni csatát.

- Az volt a terv, hogy nyerünk. De hogy így, ilyen kiváló játékkal, ekkora különbséggel, arra én sem számítottam - mosolygott a találkozó után Vérten Orsolya. - Nagyon felszabadultak, lazák vagyunk, élvezzük a játékot. Hogy meccsről meccsre jobbak lennénk? Remélem, így van, akkor ugyanis a döntőre leszünk a legjobbak.

Karl Erik Böhn vezetőedző elsősorban a védekezésben látta a különbséget a két csapat között, Katrine Lunde Haraldsen valóban parádésan védett, de a norvég kapus természetesen a falat dicsérte.

- Jól védekeztünk, az biztos, nagyon sokat dolgoztak a lányok - mondta Lunde, aki önmagával is elégedett volt, de szerinte több is van benne. - Nem vagyok elégedetlen, jól ment a védés, de még mindig nem volt tökéletes. Ám örülök, hogy hozzátettem a magamét a győzelemhez a védésekkel, indításokkal.

- Tökéletes mérkőzés nincs, de ezúttal közel álltunk hozzá. A kapuban Katrine hihetetlen teljesítményt nyújtott, mezőnyben pedig mindenki hozzátette a maga részét, és a maximumot teljesítve sikerült legyőzni a Larvikot - mondta a 12 gólos Görbicz Anita a találkozó után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.