Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2018. Október 09. 07:44, kedd | Helyi

Győr is felkarolja az árva állatokat

Győr is felkarolja az árva állatokat

Nem könnyű a Győri Állatmenhely dolgozóinak, hiszen évről-évre közel háromszáz árva négylábút kell befogadniuk és ellátniuk.

Győrben rengeteg az állatbarát, akikre számíthatnak, ráadásul most újabb állandó támogatót szereztek: a város nevében Borkai Zsolt polgármester is a gazdátlan cicák, kutyák mellé állt.

A győriek számára fontosak az árva állatok, és szívükön viselik a menhely sorsát, ezt a városvezetés is látja. Borkai Zsolt polgármester ezért is látogatott el hétfőn délután a Győri Állatmenhelyre, ahová természetesen nem érkezett üres kézzel. A városvezető körbejárta a területet, ahol folyamatosak a fejlesztések – nemrég készült el például a közösségi tér, jelenleg pedig a cicaház bővítésén dolgoznak –, és a több száz lakóval is megismerkedett.

Ezt követően ötszázezer forintot nyújtott át Nagy Péternek, a Győri Állatmenhely vezetőjének, amellyel a város nevében támogatni kívánja az Emberek az Állatokért Alapítványt – a menhely üzemeltetőjét – céljai megvalósításában. – Szeretem az állatokat, és mindig figyelemmel kísérjük a győri lakosok érdeklődését is – mondta Borkai Zsolt arról, miért döntöttek úgy, hogy a menhelynek adományoznak. Hozzátette, reméli, hogy ezzel a pénzösszeggel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy sok cica és kutya találjon gazdára. Kiemelte, ez a támogatás nem egyszeri alkalom, a városvezetés ezentúl minden évben szeretné segíteni a menhelyi állatok sorsát, hiszen itt méltó körülmények között élhetnek a gazdátlan ebek és macskák, míg otthonra nem lelnek.

Ez a támogatás hatalmas öröm a Győri Állatmenhely számára. A vezető, Nagy Péter úgy fogalmazott: nekünk a legkisebb segítség is sokat jelent, ez az ötszázezer forintos támogatás különösen. Elmondta, igyekeznek mindig újabb és újabb fejlesztésekbe belevágni, ezekhez pedig pénzre van szükség: nemcsak közösségi teret alakítottak ki és bővítik a cicaházat, többek között állatmentő autót szeretnének vásárolni, amelyhez tárolót is felhúznának. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a felelős állattartás népszerűsítésére, járnak előadást tartani iskolákba és óvodákba, de helyben is szívesen fogadnak kisebb gyerekcsoportokat, akik játékosan tanulhatnak a menhelyről és az állatokról.

A menhely működése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy aligha látunk csatangoló ebeket, cicákat Győr utcáin, ha pedig mégis kóbor állattal találkoznának a lakók, az hamar a menhelyre, onnan pedig gazdihoz kerül. A félmilliós támogatás pedig nagy segítség ahhoz, hogy a dolgozók még jobb körülmények között végezhessék munkájukat, még több árva négylábút juttatva ezzel szerető családhoz.

Szerző: Bodrogi Sára

Fotók: Marcali Gábor

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 09:15, csütörtök | Helyi

Elindult az országos szezonális ellenőrzés

Az ellenőrzéseket ahogy eddig, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja, melyben a vármegyei kormányhivatalok, a járási hivatalok és a Nébih szakemberei egyaránt közreműködnek.

2023. December 07. 08:14, csütörtök | Helyi

Győrben van a legszebb piaci stand

Győri lett az ország legszebb piaci standja.

2023. December 07. 07:14, csütörtök | Helyi

Kutyafuttató és játszótér is épül Écsen új találkozási pontján

Letették Écsen helyi közösségi tér és park kialakítását célzó fejlesztés alapkövét.

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«