Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 11. 16:22, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 14. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 14. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvan eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során heten sérültek meg.

A mosonmagyaróvári hivatásos és a jánossomorjai önkéntes tűzoltók Jánossomorjára a Várbalogi utcába vonultak április 4-én hétfőn délelőtt, ahol egy markoló kerítésalap ásása közben elszakította a gázvezetéket. A helyszínen elszorították a vezetéket és értesítették a gázszolgáltatót. A szakember saját eszközeivel elszorította a gázvezetéket, ezzel megszüntette a szivárgást.

A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltókat hétfő délután Nyúl külterületére riasztották, ahol száraz fű, avar és összehordott venyige gyulladt meg. A tűzoltók vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

A győri hivatásos tűzoltókat kedden késő este Győrbe a Római út egyik családi házához riasztották, ahol egy fából készült melléképület kapott lángra. A tűzoltók egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

A város hivatásos tűzoltói szerdán délután Győrbe a Fecske utcába vonultak, ahol az aljnövényzet égett az utca végén mintegy hatvan négyzetméteren. Az egység egy vízsugárral megfékezte a lángokat.

Később a győri hivatásos tűzoltókat Bőny és Bana közé is riasztották, ott a nádas kapott lángra körülbelül kétszáz négyzetméteren. A tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral megfékezték a lángokat.

Csütörtökön este a kapuvári hivatásos tűzoltókat a 85-ös főút Kapuvár és Vitnyéd közötti szakaszára riasztották, ahol a 46-os kilométerszelvénynél letért az útról és az út melletti a Répce patakba borult egy személyautó. A vízfolyásba borult kocsi vezetőjét a kapuvári tűzoltók emelték ki a járműből, majd kivontatták a gépkocsit a patakból. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Szombaton délután két személyautó ütközött a 82-es főút Écs és Ravazd közötti szakaszán. Az egyik autó az árokba hajtott, majd visszacsapódott az úttestre. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A műszaki mentést a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói végezték, a beavatkozás idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.