Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Április 25. 17:26, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 16. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 16. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhárman sérültek meg.

Április 18-án hétfőn este kigyulladt egy közel kétezer négyzetméteres sertéshizlalda Lázi település külterületén. A tűz egy szomszédos épületet, egy ezer négyzetméteres magtárat is veszélyeztetett. Elsőként a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik felderítették a telepet és az azon található, üres gáztartályt. A tűzhöz rajtuk kívül a győri, a pannonhalmi, a kisbéri és a pápai hivatásos tűzoltókat riasztották, valamint riasztották a győrszemerei önkéntes tűzoltókat is, akik Győr város tűzvédelmét látták el az oltás ideje alatt. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltók több vísugárral dolgoztak a lángok megfékezésén, egy időben hat vízsugárral is oltották a tetőt, támadták a tüzet, hűtötték az állatokat. A tűz nem terjedt át a magtárra, azonban az épületben tárolt két traktor, egy kisteherautó és maga az épület is a tűz martalékává vált. A tűzzel érintett épületben kettőszáz állat volt, közülük mintegy százat sikerült kimenekíteni. A tüzet hajnali két órára sikerült megfékezni, az utómunkálatok a kora reggeli órákig eltartottak. Személyi sérülés nem történt a tűzeset során, de az anyagi kár jelentős. A tűz keletkezési okának kiderítésére tűzvizsgálati eljárás indult.

Szerdán délelőtt kigyulladt egy garázs Győrújbaráton az István utcában. A helyszínre vonuló győri hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. A közel ötven négyzetméteres fa szerkezetű épület, a benne tárolt autó, illetve kerti kisgépek is elégtek a tűz során.

Szerdán kora délután összeütközött két személyautó Téten, a Gyömörei úton. A település önkéntes tűzoltói perceken belül a helyszínre érkeztek, a kocsikat áramtalanították. A baleset három sérültjét a mentők kórházba szállították.

Csütörtökön délután felborult egy kavicsot szállító kamion az M1-es autópálya és az M85-ös autóút találkozásánál a körforgalomban, Ikrény közelében. Győrből a hivatásos tűzoltók, Börcsről az önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, a kamiont áramtalanították. A balesetben a jármű vezetője megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A felborult kamionról több mint húsz tonna kavics zúdult az útburkolatra, emiatt a mentés és a szállítmány eltávolítása hosszabb időt vett igénybe. A munkálatok ideje alatt félpályán haladt a forgalom.

Szombaton délután kilyukadt egy fémöntöde hőtartó kemencéje a győri ipari parkban. A kemencéből több tonnányi olvadt fém folyt ki egy kármentő edénybe, amit a létesítményi és a városi hivatásos tűzoltók homokkal fedtek le, a munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezette. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.