Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 23. 12:03, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 20. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 20. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhárman sérültek meg, három ember pedig életét vesztette.

Május 16-án hétfő délután gázszivárgás gyanúja miatt riasztották a győri hivatásos tűzoltókat Ikrénybe a Győri út egyik lakóépületéhez. A lakásban egy gázpalackról működtetett hősugárzó üzemelt, a műszaki mentést végző tűzoltók kiérkeztéig a helyben tartózkodók elzárták a gázpalackot, s kiszellőztették a helyiséget. A mentősök megállapították, hogy a helyszínen egy ember elhunyt. A tűzoltók bezárt nyílászárók mellett újraindították a hősugárzót, amely megfelelően működött, gázszivárgást nem tapasztaltak. Az ingatlanban végzett mérések nem igazolták a mérgező gáz jelenlétét.

Kedden reggel a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltókat a 84-es főútra riasztották, ahol a Nagycenk és Kópháza közötti szakaszon árokba hajtott egy személyautó. A tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A mentési munkálatok alatt a forgalom félpályán haladt.

Szerdán reggel egy kisteherautó és egy személygépkocsi összeütközött Ravazdon, a 82-es főút Országút utcai szakaszán. A pannonhalmai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói áramtalanították az összetört járműveket, amelyek miatt egy sávon haladt a forgalom az érintett útszakaszon. A balesetben hárman megsérültek, őket a mentők kórházba szállították.

Szerda délelőtt a kapuvári hivatásos tűzoltók Kapuváron a Veszkényi utcába vonultak, ahol fűkaszálás közben elvágtak egy gázcsonkot. A gáz szivárgását a tűzoltók ideiglenesen megszüntették egy gázelzáró segítségével, miközben értesítették a gázszolgáltatót. A szolgáltató véglegesen megjavította a sérült gázvezetéket.

Csütörtökön reggel összeütközött két személyautó és egy tehergépkocsi a 84-es főúton Kópháza és Nagycenk között, a 112-es kilométernél. A soproni hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, akik feszítővágó berendezés segítségével szabadítottak ki egy beszorult sérültet az egyik járműből, áramtalanították az autókat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A baleset két sérültjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Pénteken este Győrben az ipari parkban egy üzemcsarnok füsttel telítődött, miután tűz keletkezett az ott található elszívóberendezésben. A helyszínre a győri és pannonhalmi tűzoltókat, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A tűzoltók gyorsan megfékezték a tüzet, majd lehűtötték a felmelegedett szellőzőcsövet. Kétszáznegyvennégy munkás sértetlenül hagyta el a csarnokot, amikor észlelték a füstöt. A beavatkozás végeztével a csarnok átszellőztetése után visszatérhettek munkájukhoz.

Szombaton este egy társasházi, ötödik emeleti lakás konyhájában ütött ki tűz Győrben, a Déry Tibor utcában. A győri és a pannonhalmai hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz nem terjedt át a többi lakásra. A házat nyolcvannyolc lakónak kellett elhagynia a beavatkozás idejére, s amíg a tűzoltók a lakásokat átvizsgálták, illetve a létszámot ellenőrizték. A mentők két embert füstmérgezés gyanújával, további három lakót egyéb panaszok miatt szállítottak kórházba kivizsgálásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.