Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Július 18. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 28. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 28. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvanhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során összesen nyolcan sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Teljes terjedelmében égett Peresztegen egy különálló melléképület hétfő délután. A soproni hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai oltották el a mintegy negyvenöt négyzetméter alapterületű melléképületen elharapózott lángokat. A tűz másra nem terjedt át, az eset során személyi sérülés nem történt.

Összesen nyolc esetben riasztották a Győr-Moson-Sopron megyei hivatásos tűzoltókat a kedd esti vihar miatt. A viharos szél főképp Kapuváron és környékén, Himod és Kisfalud települések közelében okozott károkat. A csornai és kapuvári hivatásos tűzoltók hat esetnél végezték lehasadt faágak, kidőlt fák eltávolítását, egy kapuvári családi házhoz pedig a szél által megbontott palatető miatt riasztották őket. Egy sopronhorpácsi családi házba villám csapott, a háztetőn két négyzetméternyi területen keletkezett tűz oltását a soproni hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a helyi önkéntes tűzoltók végezték. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

Szén-monoxidtól lett rosszul két ember Győrben, egy Stadion utcai lakásban szerda délelőtt. A helyi hivatásos tűzoltók az átfolyós vízmelegítő bekapcsolása után ki tudták mutatni a veszélyes gáz jelenlétét. A mentők mindkét embert kórházba szállították.

Teljes terjedelmében égett egy klímaberendezéseket szállító kamion pótkocsija szerda éjjel az M1-es autópálya Hanság pihenőjében. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói oltották el a tüzet, melynél személyi sérülés nem történt.

Péntek este az M85-ös autóúton Enese után, Győr irányába, egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött. Az autóban egy ember utazott, őt a mentők megvizsgálták. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Két személyautó ütközött szombat délben Kapuvár és Öntésmajor között. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Őzet ütött el, majd az árokba hajtott és fának ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban a 14-es úton, Vámosszabadinál. Az autó kigyulladt, a benne utazó embert a mentők kiemelték és kórházba szállították. A tüzet a győri hivatásos tűzoltók oltották el, majd az utómunkálatokat követően a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.