Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Július 25. 10:54, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 29. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 29. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A műszaki mentések során egy ember sérült meg.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó július 18-án hétfőn késő délután Győrben a Pápai úton. Az ütközés következtében a villanyoszlop kidőlt. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járművet és a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét. A járműben ketten utaztak, nem sérültek meg az ütközés során.

Kedden este kigyulladt egy személyautó Sopron határában a 84-es főút Győri úti szakaszán. A jármű lángjait megpróbálták az ott lévők eloltani egy porraloltó segítségével, de az visszagyulladt, így szükség volt a soproni hivatásos tűzoltók beavatkozására. A tűzoltók megfékezték a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Szerdán délben egy televízió gyulladt ki, majd erről terjed át a tűz a berendezési tárgyakra Koroncón, a Széchenyi utca egyik családi házában. A helyszínre a győri hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók vonultak, akik rövid idő alatt elfojtották a lángokat. Az épületből három gázpalackot is kihoztak a tűzoltók, ezek közül egyet ért enyhe hőhatás. A palackot a tűzoltók lehűtötték, majd átszellőztették a füsttel telítődött házat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Vasárnap hajnalban a győri hivatásos tűzoltókat Győrben az Eszperantó út egyik társasházához riasztották, ahol a földszinti szeméttároló helyiségben két kuka égett. A tűzoltók a tüzet egy vízsugárral néhány perc alatt megfékezték.

Vasárnap este a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók Mosonudvarra az Esze Tamás utcába vonultak, ahol egy kanyarodó traktor letört egy gázcsapot. A tűzoltók a gázt elzárták, de mivel minimális szivárgást még tapasztaltak, az esethez kérték a gázszolgáltató szakemberét a végleges javítás elvégzéséhez. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági helyszíni szemle jegyzőkönyvet vett fel a helyszínen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.