Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 27. 07:40, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, video: Győr-Moson-Sopr

Győr-Moson-Sopron megyei közös ünnepi állománygyűlés

Győr-Moson-Sopron megyei közös ünnepi állománygyűlés

Április 26-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közös ünnepi állománygyűlést tartott Győrben.

Az ünnepségre a Richter János Hangverseny- és Konferenciateremben került sor.

A rendőrök április 24-én - György napján - védőszentjükhöz kapcsolódóan a Rendőrség Napját ünneplik, a tűzoltók pedig május 04-én, Szent Flórián Napján, a tüzes mesterségek védőszentje előtt tisztelegnek.

Az ünnepségen elhangzott, hogy Szent György és Szent Flórián azonos értékrendet képviselt. A bajtársiasság, az emberség, a segíteni akarás és a hősies bátorság mindkettejük jellemzője, de a hagyományokhoz való ragaszkodáson és a munkába vetett hiten alapuló hivatástudat is éppúgy összeköti őket, mint mai követőiket, a rendőröket és a katasztrófavédőket.

E két jeles ünnep alkalmából rendezett közös ünnepi állománygyűlést megtisztelte jelenlétével többek között Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere. A meghívást elfogadva a fegyveres- és rendvédelmi szervek vezetői, az együttműködő, karitatív és gazdálkodó szervezetek képviselői és a megyei települések polgármesterei is szép számmal megjelentek kitüntetve figyelmükkel az ünnepi állománygyűlést.

Borkai Zsolt polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy napjainkban egyre fontosabbá válik a biztonság, amelyet a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai lelkiismeretesen, bátran és szakszerűen óvnak és vigyáznak, a nap huszonnégy órájában, ünnepnapokon is. Megköszönte mindkét szervezet munkáját.

Hite az Istené, szíve a hazáé, karja a gyengéké, hűsége a törvényes elöljáróké, becsülete az övé” a tűzoltók hitvallásával kezdte Németh Zoltán a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédét. A mai nap az ünneplésé és a köszöneté is, hiszen az egyenruhások egyre felkészültebben és egyre nagyobb szakmai tudással mindannyiunkért dolgoznak, kockáztatják életüket nap, mint nap. Köszönet mindannyiuknak -tette hozzá a közgyűlés elnöke.

Az ünnepi beszédeket követően a rendezvényt az országos zongoraverseny első helyezettje, a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola végzős diákja, a Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke Baross Ádám előadása színesítette, aki zongorán adta elő Isaac Albéniz: Spanyol szvit 5. tételét.

A zenei mű meghallgatását követően „Tiszteletbeli tűzoltó” cím átadása következett. A győri Bercsényi Miklós Középiskolával a belügyi rendészeti ismeretek oktatása során megvalósuló korrekt szakmai együttműködésért, az oktatáshoz hosszú időn keresztül nyújtott segítőkész támogatásáért és a tűzoltó szakma népszerűsítésében végzett kiemelkedő tevékenységéért Németh Zsolt a Bercsényi Miklós Középiskola igazgatója vehette át Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgatótól a kitüntető címet és egyenruhát, melyet felöltve az újdonsült tiszteletbeli tűzoltó elismerő szavakkal illette a katasztrófavédelem dolgozóinak áldozatos munkáját. Az igazgató köszönetét fejezte ki, s megtiszteltetésnek tekinti, hogy a tűzoltók nagy családjának ő is tagja lehet.

Az ünnepség további részében számos díj és jutalom átadása következett, melyeket a két szervezet vezetője, Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, tanácsos és a környező települések polgármesterei, illetve a társszervek képviselői adtak át a kiemelkedő munkát végző munkatársaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.