Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Február 29. 08:49, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyi Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 8. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyi Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 8. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten harmincöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során huszonhárman megsérültek, kettő ember pedig életét vesztette.

Hétfő kora délután egy személygépkocsi motortere gyulladt ki Sopronban, a Jókai utcában. A helyi hivatásos tűzoltók percek alatt a helyszínre értek és megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt az eset kapcsán.

Kedd este életeket mentett a szén-monoxid-érzékelő egy ház konyhájában Győrben, a Nagysándor József utcában. A jelző megszólalása után a lakók időben elhagyták a házat, nem szenvedtek mérgezést. A helyi hivatásos tűzoltók mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban és értesítették a gázszolgáltató szakemberét.

Szerda délelőtt Győrben, a Kunszigeti úton félig árokba borult egy építőanyagot szállító teherautó. A baleset során egy villanyoszlop is kidőlt. A győri hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató és a rendőrség kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt a baleset során.

Csütörtök éjszaka a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház egyik kórtermében keletkezett kisebb tűz. A győri, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. Az egységek kiérkezésekor a dolgozók már kiürítették az érintett szintet, ahonnan összesen tizenhét embert menekítettek ki. A tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be a füsttel telített területre, ahol egy vízsugárral percek alatt eloltották a tüzet. Ezt követően az épületet átvizsgálták, majd átszellőztették. Az eset során egy beteg égési sérüléseket, hét ember pedig enyhe fokú füstmérgezést szenvedett.

Péntek este egy családi ház pincéjében keletkezett tűz Csornán, az Erkel utcában. A tűz a kazán közelében keletkezett, onnan terjedtek át a lángok a kazán környezetében tárolt tárgyakra. A lángokat a csornai és a kapuvári hivatásos tűzoltók határolták körül, majd fojtották el két vízsugárral. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Halálos baleset történt szombat éjjel a 85-ös főút 38-as kilométerszelvényénél, ahol két személyautó frontálisan ütközött. A kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltók a helyszínre érve áramtalanították a járműveket, az egyik autóból két sérültet, a másik jármű roncsai közül pedig két elhunytat emeltek ki. A sérülteket a mentők kórházba szállították. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.