Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 07. 17:48, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyi Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 9. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyi Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 9. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhárom ember sérült meg.

Március 1-jén kedden délelőtt a kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltókat Fertőszentmiklósra a Mátyás király utcába riasztották, ahol két gépkocsi ütközött, a baleset következtében üzemanyag folyt az útra. Az egységek áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt a rendőrség és a közútkezelő kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt az eset kapcsán.

Szerdán délben a kapuvári hivatásos tűzoltókat Sarród-Nyárliget külterületére riasztották, ahol mintegy öt négyzetméteren száraz fű, avar égett az árokparton. Az egység egy vízsugárral elfojtotta a lángokat.

Csütörtökön reggel összeütközött két személygépkocsi az Ivánt és Pusztacsaládot összekötő, 8621-es számú úton. A baleset következtében egy ember a roncsok közé szorult. A kapuvári és a csornai hivatásos és a répcelaki önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, ahol feszítővágóval szabadították ki a beszorult sérültet. A balesetben három ember megsérült, őket kórházba szállították. A beavatkozás és a helyszínelés idejére a hatóságok lezárták az érintett útszakaszt.

Szombaton hajnalban fának ütközött és árokba borult egy személyautó Szany belterületén a Kossuth utcában. A jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett a balesetben, ezért a mentők kórházba szállították. A csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos és a szanyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót és kivontatták az árokból.

Vasárnap reggel kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Écsen a Hegyalja utcában. Az oltási munkálatokat a győri és a pannonhalmi hivatásos és a pannonhalmi önkéntes tűzoltók végezték. Az egységek kiérkezése előtt az ott lakók egy gázpalackot kihoztak az épületből, melyet hő hatás nem ért. A tűzoltók a lángokat három vízsugárral fojtották el. A ház ideiglenesen lakhatatlanná vált, az épületben lakó három ember szomszédokhoz költözött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.