Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 19. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: HírTv

Győr-Szol Zrt.: adott a lehetőség továbbra is mindenkinek, hogy rendezze a tartozását

Győr-Szol Zrt.: adott a lehetőség továbbra is mindenkinek, hogy rendezze a tartozását

Százötven szociális bérlakásban élőnek mondta fel január végével a bérleti szerződését a Győr-Szol Zrt., mindegyikük 150 ezer forinti, zömében távhőtartozást halmozott fel.

A kilakoltatástól egyelőre a márciusig tartó moratórium végi a notórius nem fizetőket, de a városüzemeltetési társaság is helyreállítja a jogviszonyt, ha a családok a szerződésből hátralévő időben hajlandóságot mutatnak adósságaik törlesztésére - számol be a Hír TV.

A 150 győri, szociális bérlakásban élő nem élt a Győr-Szol Zrt. tavaly felkínált részletfizetési kedvezményével sem, amelyből 23 millió forint folyt be a cég számlájára.

"A mosógépem tönkrement, a centrifuga, a neon, egyszerre minden jött. És, hogy mondjam, szociális segélyből élek, 27 ezer forintból" - mondja Kovács Ferenc. A munkanélküli férfi is hamarosan költözhet. Tartozása meghaladja a 150 ezer forintot. Kovács Ferenc szerint kevés bevételéből a rezsiköltségek töredékét sem tudja vállalni addig, amíg nem tud újra elhelyezkedni.

"A Győr-Szol Zrt. a notórius nem fizetőknek küldött értesítést arról, hogy megszüntetjük a szociális bérlakásban fennálló bérleti viszonyukat január 31-vel" - tájékoztatott Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

Az érintett családok nemcsak a részletfizetésre, de arra a lehetőségre sem reagáltak, hogy a Győr-Szol Zrt. fizetési haladékot kínált fel nekik. Ennek a feltétele az volt, hogy tavaly november 20-ig kellett volna befizetni az aktuálisan fennálló tartozás legalább felét. Aki ezt megtette, mentesült a vele szemben indított eljárás alól.

Ozsvárt Tamás kommunikációs menedzser, Győr-Szol Zrt.: "Továbbra is fennáll az a lehetőség, hogy január 31. előtt ezeket a tartozásokat rendezzék, illetve, ha ezt követően van lehetőségük arra, hogy rendezzék a tartozásukat, akkor még a bérleti jogviszony visszaállítható. Én azt gondolom, hogy sokan lesznek olyanok, akik nem várják meg, hogy ez a bérleti jogviszony úgy szűnjön meg, hogy őket valóban ki kelljen tenni a lakásukból, és lesznek sokan olyanok is, akik megpróbálják majd rendezni ezeket a tartozásokat."

A szociális bérlakásokban élő családok mellett 300 magánlakásban élő is felszólítást kapott: náluk a 150 ezer forintot meghaladó tartozás miatt a melegvíz-szolgáltatást fogják korlátozni január végétől.

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.