Városlista
2019. augusztus 21, szerda - Sámuel

Hírek

2018. December 05. 16:42, szerda | Helyi

Győrbe látogatott az örmény Mikulás

Győrbe látogatott az örmény Mikulás

Idén is találkozott az örmény Mikulás a gyerekekkel, aki szerdán érkezett meg a győri Örmény Nemzetiségi Önkormányzat belvárosi székhelyére.

Hatszáz Mikulás-csomag, hatszáz szelet pizza és édesség várta a gyerekeket a győri Örmény Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából. A szervezet belvárosi székhelyén az örmény Mikulás adta át a csomagokat a megjelent fiataloknak.

A szervezők pedig személyesen vitték el azoknak az ajándékokat, akik nem tudtak jelen lenni: a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon, a Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola, az Abdai Zrínyi Ilona Általános iskola, a Darnózseli Általános iskola és Zeneiskola, valamint a Győri Anya-Csecsemő és Gyermekotthon gyermekeinek.

Agekjan Ajasztán, az örmény önkormányzat elnöke elmondta, jószívű támogatók, szponzorok és a győri önkormányzat segítségével sikerült immár tizenhatodik alkalommal meglepetést okozni a győri gyerekeknek Mikulás-nap alkalmából. Amikor az elnökasszony tolókocsiba kényszerült, akkor határozta el, ha meggyógyul, segíteni fogja a beteg, rászoruló gyerekeket. Évről-évre egyre több gyermeknek okoznak örömet – árulta el az örmény hölgy. Nem csak Mikulás ünnepén, de az év többi napján is számíthatnak rá, ha szükség van rá, szívesen a jó ügy mellé áll. A lurkók pedig rajzokkal, versekkel, énekkel, egy-egy mosollyal köszönik meg az örmények nagylelkűségét.

Az örmény gyerekekhez a hagyományok szerint december 31-én szilveszter éjszaka érkezik a Mikulás – mesélte el az elnökasszony. Mivel ő és a családja 34 éve élnek Magyarországon, alkalmazkodtak az itteni ünnepekhez, szokásokhoz, így a december 6-ai Mikulás naphoz is.

Földvári Gabriella

Forrás: gyorplusz.hu
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 18:06, szerda | Helyi

Győrben lövöldözött az utcán

Egy győri férfi fegyverrel a kezében sétálgatott az egyik úton, majd megállított egy autót úgy, hogy kétszer a levegőbe lőtt, majd kirabolt egy benzinkutat. Tettére nincs magyarázat.

2019. Augusztus 19. 08:16, hétfő | Helyi

ÜZLETBŐL AKARTAK LOPNI, KERESSÜK ŐKET

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a két bolti tolvaj elfogása érdekében.

2019. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

FORGALMI VÁLTOZÁSOK A NYÁRZÁRÓ KONCERT IDEJÉN

A Nyárzáró koncert biztonságos lebonyolítása érdekében útlezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. Az önkormányzat a koncert utáni hazajutást ingyenes éjszakai járatokkal segíti:

2019. Augusztus 18. 07:11, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp augusztus 19-től