Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2019. Február 15. 14:16, péntek | Helyi

Győrben, az Audi területén épül meg Európa legnagyobb naperőmű-parkja

Győrben, az Audi területén épül meg Európa legnagyobb naperőmű-parkja

Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején, mintegy 160 ezer négyzetméteren épít az E.ON egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű naperőműparkot.

A projekt megvalósításával az Audi Hungaria gyárterületén fog működni Európa legnagyobb épületen kialakított fotovoltaikus rendszere.

Az építési munkálatok idén augusztusban kezdődnek, a tervek szerint 2020 januárjától indulhat a zöldenergia termelése.

„Az Audi Hungaria energiaellátásának közel 70 százalékát már most megújuló, geotermikus energiából fedezi. Célunk, hogy az Audi Hungaria szén-dioxid-semleges vállalat legyen. A megvalósuló naperőműparkkal immár az áramellátás terén is újabb lépést teszünk célunk elérése felé” - mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az E.ON fontos feladatának tekinti a napenergia felhasználásának széles körű elterjesztését. Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja elmondta, „örömünkre szolgál, hogy az E.ON megkapta a bizalmat és egy közel 25 éves együttműködés indul a vállalatok között.”

Az együttműködés értelmében az Audi Hungaria biztosítja két, egyenként mintegy 80 ezer négyzetméteres logisztikai központjának tetőfelületét a naperőműpark kiépítéséhez. A tervek szerint ez lesz Európa legnagyobb tetőre szerelt naperőmű-beruházása. Az E.ON helyezi üzembe és működteti a 35 ezer napelemből álló parkot, amely évente több mint 9,5 GWh energiát fog termelni. Ez az energiamennyiség ötezer háztartás éves energiaszükségletének felel meg. A megújuló forrásból megtermelt zöld áramnak köszönhetően mintegy hatezer tonnával kevesebb szén-dioxid jut a levegőbe.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 11. 09:17, hétfő | Helyi

Hagyományos szalagavató az Audi Hungaria Iskolaközpontban

December 1-jén a német-magyar találkozások iskolája a magyar hagyományokhoz híven szalagavató ünnepséggel búcsúztatta a 2023/24-es érettségi évfolyamot.

2023. December 11. 09:16, hétfő | Helyi

Milyen jégvastagságnál biztonságos a szabad vizek jegén tartózkodni?

Elkészült az év utolsó tudáspróbája. Ez a kérdés is szerepel az online teszten.

2023. December 11. 09:09, hétfő | Helyi

Í