Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2019. Február 15. 14:16, péntek | Helyi

Győrben, az Audi területén épül meg Európa legnagyobb naperőmű-parkja

Győrben, az Audi területén épül meg Európa legnagyobb naperőmű-parkja

Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején, mintegy 160 ezer négyzetméteren épít az E.ON egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű naperőműparkot.

A projekt megvalósításával az Audi Hungaria gyárterületén fog működni Európa legnagyobb épületen kialakított fotovoltaikus rendszere.

Az építési munkálatok idén augusztusban kezdődnek, a tervek szerint 2020 januárjától indulhat a zöldenergia termelése.

„Az Audi Hungaria energiaellátásának közel 70 százalékát már most megújuló, geotermikus energiából fedezi. Célunk, hogy az Audi Hungaria szén-dioxid-semleges vállalat legyen. A megvalósuló naperőműparkkal immár az áramellátás terén is újabb lépést teszünk célunk elérése felé” - mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az E.ON fontos feladatának tekinti a napenergia felhasználásának széles körű elterjesztését. Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja elmondta, „örömünkre szolgál, hogy az E.ON megkapta a bizalmat és egy közel 25 éves együttműködés indul a vállalatok között.”

Az együttműködés értelmében az Audi Hungaria biztosítja két, egyenként mintegy 80 ezer négyzetméteres logisztikai központjának tetőfelületét a naperőműpark kiépítéséhez. A tervek szerint ez lesz Európa legnagyobb tetőre szerelt naperőmű-beruházása. Az E.ON helyezi üzembe és működteti a 35 ezer napelemből álló parkot, amely évente több mint 9,5 GWh energiát fog termelni. Ez az energiamennyiség ötezer háztartás éves energiaszükségletének felel meg. A megújuló forrásból megtermelt zöld áramnak köszönhetően mintegy hatezer tonnával kevesebb szén-dioxid jut a levegőbe.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 23. 08:15, hétfő | Helyi

Egyre több a motoros az utakon

2022. Május 22. 10:16, vasárnap | Helyi

Vidéki sanzonnal indul a nyár Győrben

Mező Misi és a Magna Cum Laude Zenekar koncetrjével indul a nyár Győrben – a hírt Dr. Dézsi Csaba András osztotta meg közösségi oldalán.

2022. Május 22. 09:16, vasárnap | Helyi

Hogyan készült mifelénk? – Vidám Szigetközi Paradicsom

2022. Május 22. 08:15, vasárnap | Helyi

Kullancsinvázió egész évben

Rengeteg a fertőzött kullancs szerte az országban, hiszen az elmúlt évek enyhe téli időjárása kedvezett az élősködők áttelelésének.