Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2012. November 25. 07:20, vasárnap | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/MTI

Győrben csak egy helyen nyílt influenza-oltópont

Győrben csak egy helyen nyílt influenza-oltópont

Az ÁNTSZ-engedéllyel rendelkező rendelőkben az oltás azonnal, időpont-egyeztetés nélkül is megkapható. Az oltást magunk is beadhatjuk mikrotűvel.

Országszerte 15 helyen már működnek az úgynevezett oltópontok, ahol néhány perc alatt bárki beadathatja magának az influenza elleni védőoltást. Az állomások azoknak nyújtanak megoldást, akik nem jogosultak az állami térítésmentes oltásra, és csak akkor keresik fel a háziorvosukat, amikor már megbetegedtek, egyébként pedig nem jutna idejük a védőoltás beadatására.

Az oltopont.hu oldalon megkereshetjük a lakóhelyünkhöz legközelebbi oltópontot, Győrben a Kardirex Egészségügyi Központ (9024 Győr Táncsics Mihály u. 43.) adott helyet influenza-oltópontnak.

A hálózatot a Sanofi Pasteur működteti, amelynek magyarországi vezetője, Labancz László szerint az influenza elleni oltást még a járvány kitörése előtt érdemes beadatni, hiszen a védettség kialakulásához az oltás beadásától számítva 2-3 hétnek kell eltelnie. A tavalyi tapasztalatok alapján "jól vizsgáztak az oltópontok" - áll a közleményben.

A cég szerint az oltás különösen ajánlott azoknak, akik krónikus megbetegedésben szenvednek, illetve hajlamosabbak a megfázásra, gyakrabban kapják el az influenzát, továbbá a cukorbetegeknek és azoknak, akik gyakran tartózkodnak zsúfolt helyeken, illetve azon családoknak, amelyekben kisgyermek van. Mint kiemelték, az oltópontokon elérhető a legmodernebb, mikrotűs, valamint a hagyományos vakcina is. (Az idei szezonban már a pneumococcus elleni oltás is elérhető az oltópontokon, amely az ÁNTSZ ajánlása szerint a krónikus betegeknek és az időseknek javasolt.)

Az ÁNTSZ az influenza helyzetről szóló legfrissebb jelentésében azt írta: a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint november 12. és november 18. között az országban az előző héthez hasonló számú, mintegy 5200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az összesen 19 influenzagyanús betegtől vett légúti minták közül egyben sem mutatták ki a vírus jelenlétét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 09:12, szerda | Helyi

A Győr-Moson-Sopron vármegyeiek a legjobb ügyeletesek

Május 14-én kezdődött és 16-ig tartott a IV. Ügyeleti Szakmai verseny.

2024. Május 22. 08:13, szerda | Helyi

Elindult az uborkaszezon – akár 14 millió darab uborkát is leszüretelhetnek évente Ácson

A GreenCoop vállalat 2019-ben létesített egy üvegházat Győr mellett. A létesítményben 4,8 hektáron termesztik a Vidám Paradicsomot.

2024. Május 22. 07:15, szerda | Helyi

Győri pollenhelyzet: aki a fenyőfélékre érzékeny, nehéz napokra számíthat

Az allergiások számára közölt adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.