Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Szeptember 04. 12:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben és környékén akár 600 autót is kivonhattak volna a forgalomból

Győrben és környékén akár 600 autót is kivonhattak volna a forgalomból

Szigorúbb szankciók vonatkoznak szeptembertől az autósokra. Aki nem fizeti be az objektív felelősség alapján kiszabott közigazgatási bírságot, az autójától is búcsút vehet.

A járművet kivonhatják a forgalomból, és csak akkor lehet ismét használni, ha a tulajdonos vagy az üzembentartó kifizeti tartozását. Szeptembertől változnak a külföldi rendszámú autókra vonatkozó szabályok is - írja a hirtv.hu.

Csütörtöktől nem csak a gyorshajtókat, hanem azokat is szigorúbban büntetik, akik nem fizetik be a bírságot. A határidő lejárta után 8 nappal a rendőrség értesíti a területileg illetékes okmányirodát, hogy a járművet vonja ki a forgalomból, az adóhatóságnál pedig kezdeményezi a bírság adóként való behajtását.
- A közigazgatási bírság kiszabása után a tulajdonosnak 30 napja van arra, hogy a bírságot befizesse. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az okmányiroda a gépjárművet kivonhatja a forgalomból. Az elmúlt egy esztendőben Győr és vonzáskörzetében közel 600 olyan eset fordult elő, amikor a gépjármű kivonható lett volna a forgalomból - mondta a hírTV-nek Győr fideszes alpolgármestere, Simon Róbert Balázs.

A kocsi forgalomba való visszaállításának költségeit is az üzemben tartónak kell kifizetni. Ez körülbelül 11 ezer forint. A magyar kormány igyekszik visszaszorítani a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésének a körét illetve lehetőségét. Az sem jár jobban, aki eddig a regisztrációs díjat megspórolva nagy értékű autóját külföldön helyezte üzembe. Ha a sofőr nem tudja igazolni, hogy jogosan használja a külföldi rendszámú kocsit, az igazoltató rendőr a helyszínen leveheti a rendszámot, és bevonhatja a forgalmit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.