Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Február 02. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: HírTv

Győrben is készülnek a hidegre!

Győrben is készülnek a hidegre!

Győrben csütörtöktől a házi beteggondozást végző nővérek ügyeletén megerősített szolgálati rendet vezetnek be, az egyedül élő időseknél pedig ellenőrzik, hogy rendelkeznek-e több napra elég tüzelővel és élelmiszerrel.

Teltházzal üzemel a 330 ember befogadására alkalmas hajléktalanszálló, és a 60 rászorulónak éjszakai elhelyezést biztosító téli krízismenhely is. A városüzemeltetési társaság sehol sem szünetelteti majd a távhőszolgáltatást. Holnapra helyreáll a fűtés a nagycenki általános iskolában is, ahol a kazán meghibásodása miatt szerdán elmaradt az oktatás.

Győrben tavaly sem fagyott meg senki az utcán, ebben reménykednek a szakemberek idén is. A kisalföldi megyeszékhelyen 550 fedél nélkül élő embert tartanak nyilván, a segítőházban 330-an férnek el.

Szabóné Vörös Ágnes vezető, Népjóléti Osztály, Győr: "Megnyitjuk a téli krízisellátást, ahol plusz 60 férőhellyel növeljük a férőhelyek számát, de ha ilyenkor, amikor nagy hideg van, természetesen azt aki éjszakára odamegy, és szállást kér, azt nem fogjuk elküldeni és nem is küldtük el sohasem, ennek ellenére kö9rülbelül 100-110 ember az utcán éjszakázik ilyen időszakban is."

A városban duplájára növelik a teajáratok számát, és meleg takarót is osztanak az utcai segítőszolgálat munkatársai. A városüzemeltetési társaság a jelentős tartozásokat felhalmozott háztartásoknál sem kapcsolja ki a fűtést, 300 lakásban azonban rövidesen megszűnhet a melegvíz-ellátás.

Ozsvárt Tamás kommunikációs menedzser, Győr-Szol Zrt.: "A melegvíz-szolgáltatás felfüggesztésének eljárása nincs összefüggésben az időjárással és a hideggel, ezt, hogyha már tudjuk azokat a jogi procedúrákat, aminek meg kell előznie egy ilyen szolgáltatás felfüggesztését, akkor ezt meg fogjuk lépni."

A győri önkormányzat a következő napokban megerősített ügyeletet rendelt el a házi beteggondozás és a jelzőrendszeres segítségnyújtás területén.

Somogyi Tivadar alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP: "Megnöveltük a jelenleg aktuális létszámot, tehát az ügyeletben lévő létszámot, és külön kértük őket, hogy ne csak egy egyszerű családlátogatást csináljanak, meg házi gondozást, hanem nézzék meg és kérdezzék meg, hogy a következő napokra, például az illető idősnek van-e elég tüzelője."

Még hétfőn délután leállt a nagycenki iskola kazánja. Az elektronikus meghibásodást szerdán reggelre elhárították, így a hőmérő higanyszála délre ugyan csak 13 fokig emelkedett, csütörtökön újra indulhat az oktatás.

Hüse Gabriella igazgató, Széchenyi István Általános Iskola, Nagycenk: "Ma reggel még hosszabb távra készültünk, viszont délben, 12 óra magasságában a szerelő örömmel tudatta, hogy helyreállt a fűtés, és megindult az intézmény felfűtése. Mi pedig megkezdtük a tanulóink kiértesítését interneten, plakátokon, telefonos úton."

A kimaradt tanítási napot a hideg miatt nem szombaton, hanem várhatóan csak a nyáron pótolják majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.