Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Április 01. 12:20, vasárnap | Helyi
Forrás: HírTv

Győrben is több a külföldről importált autó: jobban fogy a használt kocsi

Győrben is több a külföldről importált autó: jobban fogy a használt kocsi

Az újautó eladási mutatók további stagnálása, és a használtautók iránti érdeklődés növekedése figyelhető meg az év első negyedévében a hazai autókereskedők forgalma alapján.

Tovább emelkedik a külföldről importált használtautók száma, mivel a néhány éves gépkocsik tekintetében a hazai piac nem nyújt elegendő kínálatot. Vannak azonban olyan kereskedők is, akik itthon utaznak több száz kilométert azért, hogy felvásárolják a kis baleseti hibás járműveket, és olcsón, legalább egyéves műszakival túladjanak rajta. Ezen autók után a legnagyobb a kereslet - tudósít a Hír TV.

A szakemberek szerint előre látható volt, hogy a regisztrációs adó csökkentése kedvezni fog a jobb állapotú külföldi használtautó-importnak, miközben a behozatal már 2011-ben jelentős volt. A márkakereskedők ezért nem tehetnek mást, mint tovább engedni az új autók árából, hiszen az eladási mutatók esetükben így is stagnálást jeleznek.

"Egymillió forintos árengedményt tudunk jelen pillanatban adni a gépkocsikra, viccesen azt is lehet mondani, hogy egy lottó négyest lehet nyerni, ha valaki új autót vásárol" - mondja az egyik győri kereskedő. A külföldi használtautó-importra a hazai generálimportőrök azzal igyekeznek válaszolni, hogy fokozatos árcsökkentést hajtanak végre az autópiacon, és a regisztrációs adót teljesen elengedik.

Molnár Tibor márkakereskedő, Győr: "Ezzel talán megélénkül egy kicsit az új kocsi értékesítés, és ezáltal a kereskedésekben meg fognak jelenni a jobb minőségű, olcsóbb használt kocsik. Ezáltal abban bízunk, hogy az emberek a magyar piacon próbálnak autót vásárolni, és nem vándorolnak Európában valamilyen autót vásárolni."

Csak Győrben fél tucat autókereskedés zárt be az elmúlt két évben, és a kisalföldi megyeszékhelyen az országosnál kedvezőbb a helyzet. Ez a vállalkozó azt mondja, Szegedtől Szolnokig utaznak jó áron megvásárolható használt autók után.

"Gödöllőről hoztuk ezt az autót, apróbb parkolási sérülések voltak rajta, a lökhárítón, ezeket mind ki kellett javítani, és egy olajcserét csináltunk" - mutatja Fekete Szabolcs.

A felújított jármű így nem kerül többe 1-1,5 millió forintnál. A kereskedő szerint ez a tűréshatár. E felett képtelenség autót eladni. Ők 30-35 járművet értékesítenek havonta.

Fekete Szabolcs autókereskedő, Győr: "A százezer forintos kategória, abból bármennyit el tudnék adni, ha lenne még egy év műszakija az autónak. Ezekből bármennyit el lehetne adni, csak elég nehéz találni jó minőségben. Amit még el lehet adni, az a jó minőségű használt autó 1-1,5 millió forint körül, de ott már mindenféle kritériumnak meg kell felelnie az autónak, tehát mind esztétikailag, mind műszakilag rendbe kell hozni, és sajnos ahhoz, hogy ezeket az autókat meg tudjuk találni, el kell menni több száz kilométerre nekünk is."

A kereskedők azt mondják, a használtautó árak az újautó árakhoz képest megfordultak. A szalonokban minél nagyobb egy autó teljesítménye, és minél tágasabb, annál magasabb az ára. Nem feltétlenül van ez így a használtautó piacon: a kisebb, gazdaságos, fiatal kora ellenére is olcsó autókat keresik a vásárlók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.