Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2019. November 21. 16:41, csütörtök | Helyi

Győrben is várja az adományokat a MikulásGyár

Győrben is várja az adományokat a MikulásGyár

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár gyűjtőakció, amely Budapest mellett az ország több pontján, így Győrben is várja az adományozókat.

A MikulásGyár célja a szociálisan rászorulók megajándékozása a decemberi, karácsonyi időszakban. A kezdeményezés évről évre rekordokat dönt.

A program ismertsége nem csak Budapesten számottevő, ezért az adománygyűjtést minél szélesebb körben kívánják lehetővé tenni a szervezők. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatja a kezdeményezést, így a Polgármesteri Hivatal munkatársai a szervezőkkel és a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetével együttműködve gyűjtőpontot működtetnek.

A Magyar Vöröskereszt aktivistái 2019. november 29. és december 21. között, hétköznapokon 8.00-15.30-ig a Győr, Kálvária utca 4-10. címen várják az adományozókat.

„A győriek évről évre több nemes kezdeményezést visznek sikerre, és a MikulásGyár adománygyűjtő akciójához is minden alkalommal rengetegen csatlakoznak. A felajánlott ajándékokkal az idén is sok család ünnepét tehetjük szebbé.” – fogalmazott Dr. Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere. Elmondta, az adománygyűjtésre a város központi részén elhelyezkedő épületet jelölték ki, amely könnyen megközelíthető, és a parkolás is megoldható. Az épület alkalmas az adományok lakosságtól történő közvetlen fogadására, a Magyar Posta által szállított csomagok átvételére.

Elsősorban tartós élelmiszert (tészta, konzerv, rizs, olaj, liszt, cukor, stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket (mosószer, mosogatószer, fogkrém, szappan, tusfürdő stb.), jó minőségű, használható ruhát, játékot, könyveket várnak, de szívesen fogadnak minden mást is, ami használható, és magunk is örömmel fogadnánk, használnánk.

Fontos, hogy pénzt semmilyen módon nem tudnak elfogadni.

Az ajándékokat nem szükséges becsomagolni, azokat elég egy dobozban, szatyorban elhozni, a Magyar Vöröskereszt munkatársai a szortírozást követően gondoskodnak a csomagolásról. Az összegyűlt adományokat a Magyar Posta ingyenesen juttatja el a rászorulóknak.

Forrás: Sajtóközlemény

Kép: Illusztráció - origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét