Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2019. November 21. 16:41, csütörtök | Helyi

Győrben is várja az adományokat a MikulásGyár

Győrben is várja az adományokat a MikulásGyár

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár gyűjtőakció, amely Budapest mellett az ország több pontján, így Győrben is várja az adományozókat.

A MikulásGyár célja a szociálisan rászorulók megajándékozása a decemberi, karácsonyi időszakban. A kezdeményezés évről évre rekordokat dönt.

A program ismertsége nem csak Budapesten számottevő, ezért az adománygyűjtést minél szélesebb körben kívánják lehetővé tenni a szervezők. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatja a kezdeményezést, így a Polgármesteri Hivatal munkatársai a szervezőkkel és a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetével együttműködve gyűjtőpontot működtetnek.

A Magyar Vöröskereszt aktivistái 2019. november 29. és december 21. között, hétköznapokon 8.00-15.30-ig a Győr, Kálvária utca 4-10. címen várják az adományozókat.

„A győriek évről évre több nemes kezdeményezést visznek sikerre, és a MikulásGyár adománygyűjtő akciójához is minden alkalommal rengetegen csatlakoznak. A felajánlott ajándékokkal az idén is sok család ünnepét tehetjük szebbé.” – fogalmazott Dr. Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere. Elmondta, az adománygyűjtésre a város központi részén elhelyezkedő épületet jelölték ki, amely könnyen megközelíthető, és a parkolás is megoldható. Az épület alkalmas az adományok lakosságtól történő közvetlen fogadására, a Magyar Posta által szállított csomagok átvételére.

Elsősorban tartós élelmiszert (tészta, konzerv, rizs, olaj, liszt, cukor, stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket (mosószer, mosogatószer, fogkrém, szappan, tusfürdő stb.), jó minőségű, használható ruhát, játékot, könyveket várnak, de szívesen fogadnak minden mást is, ami használható, és magunk is örömmel fogadnánk, használnánk.

Fontos, hogy pénzt semmilyen módon nem tudnak elfogadni.

Az ajándékokat nem szükséges becsomagolni, azokat elég egy dobozban, szatyorban elhozni, a Magyar Vöröskereszt munkatársai a szortírozást követően gondoskodnak a csomagolásról. Az összegyűlt adományokat a Magyar Posta ingyenesen juttatja el a rászorulóknak.

Forrás: Sajtóközlemény

Kép: Illusztráció - origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 08. 07:08, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp december 9-től

2019. December 08. 07:02, vasárnap | Helyi

Döntés született a tanárára késsel támadó diák ügyében

2019. December 08. 07:00, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. December 07. 08:09, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat és vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban: