Városlista
2024. július 12, péntek - Izabella

Hírek

2024. Június 12. 07:13, szerda | Helyi

Győrben tesztelik a világ leghatékonyabb e-buszait

Győrben tesztelik a világ leghatékonyabb e-buszait

Győr városi közlekedésében mutatkozik be a Kravtex-Kühne Csoport első, 100 százalékban ban elektromos meghajtású autóbusza, a vadonatúj Credobus Electronell.

A Mosonmagyaróváron és Győrben készült jármű a világ leggazdaságosabb e-buszai közé tartozik.

Az elsőként elkészült, 12 méteres modell ma kezdi meg első utasforgalmi tesztelését, a 18 méteres csuklós változat az év második felében mutatkozik be. Mindkét jármű akadálymentes, városi és elővárosi közlekedésre egyaránt alkalmas.

Az utasok június 8. és június 14. között, elsősorban a 2, 2B, 5, 6, 7, 9, 17B, 19, 38 és 38A jelű járatokon találkozhatnak a busszal.

Krankovics István, a Kravtex ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: a világ leghatékonyabb és leggazdaságosabb e-buszai közé tartozik. „Tiszta magyar munka”- tette hozzá, nem titkolva, hogy a Volánbusz igényei meghatározzák stratégiai fejlesztéseiket.

2050-ig klímasemlegessé válna a Volánbusz – beszélt a cég céljairól Barna Zsolt, a Volánbusz igazgatóságának elnöke. Dr. Mosóczi László, a Volánbusz vezérigazgatója kiemelte, Győrben egy éve már 13 elektromos busz működik, a tesztüzembe álló a tizennegyedik. Több kisebb magyar városban – például Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Komáromban, Komlón és Tatán – összesen 20 elektromos busz állhat majd fogalomba, ezek beszerzésére nyújtottak be támogatási kérelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 09:11, péntek | Helyi

Munka a kánikulában: Nemcsak a betont, egymást is locsolják – ez a túlélés titka

Sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk. Nem lesz eső. 33 és 40 fok között változik a hőmérséklet. Cikksorozatunk első részében azt nézzük meg, hogy az építkezéseken hogyan lehet túlélni ezt az irgalmatlan meleget.

2024. Július 12. 08:11, péntek | Helyi

Bronzérem az egyetemi evezős világbajnokságon

A hétvégén zárult a hollandiai Rotterdamban megrendezett egyetemi evezős világbajnokság, amelyen kiválóan szerepelt a magyar csapat.

2024. Július 12. 07:09, péntek | Helyi

Műanyagmentes július Győrben is

A műanyagszennyezés napjaink egyik legégetőbb környezeti problémája. Az évente termelt műanyag mennyisége meghaladja a 300 millió tonnát, amelynek jelentős része hulladékként végzi.

2024. Július 11. 09:14, csütörtök | Helyi

Épül az Üstökös klubépülete, ilyen lesz, ha elkészül

Már állnak a falak, az alsó szintjét befedték: a győri Üstökös FC egy füves, műfüves kinti pálya, egy műfüves fedett csarnok és a parkoló után most központi klubépület építésébe fogott.