Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 27. 09:38, péntek | Helyi

Győri fotóst díjaztak a 2019-es nemzetközi Sony World Photography Awardson

Győri fotóst díjaztak a 2019-es nemzetközi Sony World Photography Awardson

A Sony és a 62 ország helyi fotós közösségeit támogató World Photography Organisation megmutatta a Nemzeti Díjak győzteseit. A Nemzeti Díjat Magyarországon 2019-ben Nemes Zoltán ‘mettor’ nyerte el.

A nemzetközileg elismert Sony World Photography Awards Nemzeti Díj a tehetséges fotósoknak biztosít felületet azzal, hogy világszerte bemutatják munkáikat. Ez mutatja a Sony elköteleződését a helyi fotós közösségek tehetségeinek támogatása iránt.

Nemes Zoltán Győr, 2018. március 23. 11:03:39 című képét a legjobb Magyarországon élő magyar fotós által készített képnek választották, amely a Sony World Photography Awards Nyílt versenyében is megméretteti magát.

A győri Nemes Zoltán ‘mettor’ győztes képe a Győr-Sziget városrészben található növényolajgyár utolsó kéményének lebontását mutatja be, megörökítve ezzel azokat az emblematikus ipartörténeti emlékeket, melyek a régi győri ipari városrészhez köthetők.

A Nemzeti díj nyerteseként Zoltán a Sony legújabb képalkotó eszközeivel gazdagodik. Fényképe április 18. és május 6. között megtekinthető volt a Sony World Photography Awards londoni kiállításán, valamint bekerül a 2019-es hivatalos évkönyvbe is.

A World Photography Organisation által szervezett Sony World Photography Awards a világ egyik legfontosabb fotós eseménye. A névadó főszponzorral, a Sony-val közösen már 12. alkalommal rendezték meg a négy versenyt magába foglaló fotópályázatot: Professzionális (több képből álló portfóliót díjaztak), Nyílt (egy képből álló portfóliót díjaztak), Diák (tudományos intézmények számára kiírt pályázat) és Ifjúsági (12 és 19 év közötti korosztályba tartozó fiatalok pályázhattak).

Nemes Zoltán győzelme mellett a további Nemzeti Díjak és a Nyílt verseny 10 kategóriájának nyerteseit is bejelentették. A Professzionális és a Diák verseny shortlisteseit március 26-án hozták nyilvánosságra. A végső győztesek és a Professzionális verseny kategóriájának győzteseit április 17-én hirdették ki.

További részletek a www.worldphoto.org weboldalon és videó: https://www.facebook.com/mettor/videos/a.10215524480683541/10215808586105999/?type=3&hc_location=ufi.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense