Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 02. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győri klubhűség: Görbicz Anita újabb öt évre aláírt az Audi ETO KC-nál

Győri klubhűség: Görbicz Anita újabb öt évre aláírt az Audi ETO KC-nál

Közel két évtizednyi, példátlan összetartozás folytatódik a következő szezontól a Győri Audi ETO-ban: Görbicz Anita (képen) újabb 5 évre kötelezte el magát a klubnál.

A klasszis irányító, akit 2005-ben a Nemzetközi Kézilabda Szövetség a világ legjobb játékosának is megválasztott, 1993-ban, tízévesen kezdett kézilabdázni az ETO-ban. Közreműködésével a Klub a nemzetközi porondon egyszer BL döntőt, négyszer elődöntőt játszott, itthon pedig hatszor magyar bajnoki és hétszer Magyar Kupa győztes címet szerzett.

Anita a jelenkori élsportolók közül abban a tekintetben is egyedülálló, hogy eddigi teljes pályafutását a győri klubnál töltötte. A most aláírásra kerülő szerződés ezt a 19 éves együttműködést újabb 5 évvel hosszabbítja meg, kifejezve a Győri Audi ETO és az élsportoló kölcsönös bizalmát.

„Görbicz Anita mindig is a Klub kulcsemberének számított, akinek a jelenlétét és hiányát is jelentősen megérezte a csapat. Kiemelkedő tudása és irányítói posztja azonnal vezéregyéniséggé tette, emellett úgy látom, hogy a hosszú évek alatt megélt sikerek és kevésbé sikeres időszakok igazi, érett gondolkodású játékost formáltak belőle, aki méltó példaképe az utánpótlásnak." - hangoztatta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke.

Ezt az érett, példakép-tudatos gondolkodást bizonyítja Anita különleges vállalása is, amely az 5 éves szerződéséhez kötődik: az együttműködés időtartamára utánpótlás-ösztöndíjat alapított. A vállalás szerint a mindenkori utánpótlás igazgatóval és elnökkel együtt minden szezon végén kijelölik a Klub egyik utánpótlás játékosát, aki a következő szezonban az ösztöndíj előnyeit élvezi: Anita szakmai és emberi támogatását a játékos fejlődésének elősegítésére, valamint rendszeres havi anyagi támogatást is. Az öt év alatt így öt fiatal részesül ebben a különleges tehetséggondozásban.

„Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy olyan városban nevelkedtem, ahol aktív sportélet folyt, magas színvonalú kézilabdázással. Ahol odafigyeltek a gyerekekre, felkarolták és gondozták a tehetségeket, és az én korosztályomból ezért sokan kerültünk az élvonalba. Ez a klub számomra mindig az otthont jelentette, rengeteget kaptam tőle az elmúlt 19 évben. Ezzel a programmal szeretnék ebből visszaadni, kifejezve az utánpótlás fontosságát, és megköszönve azoknak a gyerekeknek az elismerését, akik példaképüknek tekintenek." - nyilatkozta Görbicz Anita, az ösztöndíj alapítója.

A mindenkori ösztöndíjas az alábbi szempontok szerint kerül kiválasztásra: tehetség, szorgalom, elszántság, tanulmányi eredmény, nyelvtanulás és szociális háttér. Az ösztöndíj alapítója a rendszeres havi anyagi támogatáson túl vállalja a játékos edzéseinek és meccseinek rendszeres látogatását, személyes támogatását emberi és szakmai téren is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.