Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Január 03. 08:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/MTI/hvg.hu

Győri lány nyert az ENSZ rövidfilm pályázatán- VIDEÓVAL

Győri lány nyert az ENSZ rövidfilm pályázatán- VIDEÓVAL

Jánka Eszter, a budapesti Thomas Mann Gimnázium diákja nyerte el az ENSZ támogatásával kiírt nemzetközi ifjúsági rövidfilmpályázat fődíját, még decemberben. A győri lány nyertes alkotását itt megnézheti.

A nyertes pályamű a migráció és a menekültek témáját feldolgozó animációs rövidfilm. A pályázatot 10-20 év közötti fiatalok számára hirdették meg az emberi jogok témakörében. A verseny fő szervezői az ENSZ Tájékoztatási Szolgálata (UNIS), az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a This Human World elnevezésű, osztrák emberi jogi filmfesztivál voltak.

A győri születésű Jánka Eszter az MTI-nek elmondta, hogy három éve foglalkozik animációval, illetve rajzolással a Thomas Mann Gimnáziumban és a Budai Rajziskolában. A film készítésekor arra törekedett, hogy megfogalmazza, mit érezhet az, aki menekültként útra kel. Filmjéhez a hagyományos és a számítógépes animációs technika elemeit is felhasználta.

A pályázat filmjeit közzétették a YouTube videomegosztó portálon és a díjátadón is levetítették. "Érdekes volt látni a többiek filmjeit is, így jobban elmélyülhettünk a témában, nagyobb rálátást kaphattunk arra, hogy mások miként látják ugyanazokat a problémákat" - mondta Jánka Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense