Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 31. 13:35, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Győri szilveszter: a Baross hídról lövik ki a látványos tüzijáték rakétáit

Győri szilveszter: a Baross hídról lövik ki a látványos tüzijáték rakétáit

A hagyományoknak megfelelően 2012. január elsején is tűzijáték köszönti az újesztendőt Győr belvárosában.

A látványos fényparádé újdonsága, hogy ezúttal a Baross-hídról röppennek fel a rakéták, Borkai Zsolt polgármester köszöntőjét követően, éjjel egy óra után néhány perccel. Az idei tűzijátékot a megyeszékhely önkormányzatával egyeztetve a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. rendelte meg, ezzel is megköszönve a város polgárainak egész évi együttműködését.

Látványos produkciót láthatnak mindazok, akik 2012. január elsején Győr belvárosában köszöntik az újesztendőt. A tűzijátékot szolgáltató vállalkozás szerint éjjel egy óra után pár perccel az égi parádé figyelemfelkeltő durrogással, fütyülő effektekkel kezdődik, majd zenére komponált, színes, számtalan formát ás pirotechnikai megoldást felvonultató, kisebb és nagyobb kaliberű bombákat, bombetta telepeket, római gyertyákat felhasználó fénykavalkáddal folytatódik. A több ezer töltet legnagyobb része 100 és 190 méter közötti magasságban bomlik ki. A tűzijáték szolgáltatója több újdonságot és meglepetést ígér az idei programban.

A 2012-es győri tűzijáték újdonsága, hogy a rakétákat a Baross-híról lövik a magasba. A hídra a Szilveszteri Városi Vigasságok rendezvényeinek biztonságos lebonyolítása érdekében este nyolc órától már semmilyen járművel nem lehet behajtani. A rendezvényhez szükséges engedélyek beszerzéséről és a biztonságos lebonyolításról a kivitelező cég gondoskodik, amely a Győri Nyár nyitó- és záróeseményein kívül Budapesten is szerzett kiváló referenciákat.

A GYŐR-SZOL Zrt. a tűzijátékhoz mindenérdeklődőnek jó szórakozást és valamennyi ügyfelének, partnerének boldog, békés, sikeres újesztendőt kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.