Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 10. 08:17, szerda | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Halott ember adatait használták fel

Halott ember adatait használták fel

Túlvilági aláírás, halott ember adatait használták fel az adásvételi szerződésben.

Ütött, kopott gépkocsik felvásárlásával, javításával foglalkozott a 26 éves gyanúsított, aki 2012 decemberében saját használatra nézett ki egy személyautót. Az is törött volt, de valójában csak alkatrésznek kellett neki. N. Bálint megegyezett a tulajdonossal és megígérte neki, hogy elkészíti az adásvételi szerződést. A dokumentum pár nap alatt megfogalmazódott. Új tulajdonosként egy esztergomi asszony neve, adatai és aláírása szerepeltek rajta. Az üzlet megköttetett, majd az adásvételi szerződés az esztergomi okmányirodába került. Itt kellett volna bejegyezni az új tulajdonost, azzal azonban gondjuk akadt a hivatal dolgozóinak.

2012. február 21-én tett feljelentésük szerint egy halott asszony adatait kerültek egy hivatalos iratra, de az okmányirodát nem tudták átejteni. Az Esztergomi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított, melynek során kiderült, hogy N. Bálintnak bár szüksége volt a kocsira, a vételárnál több költséget nem akart magának. Egyik ismerőse ajánlotta fel neki, hogy elintézi a papírokat. A 31 éves I. László ismerte a nénit, akiről tudta, hogy 2010-ben elhalálozott. A szerződés kitöltésében a 25 éves C. Tamás volt a segítségére, aki szintén tisztában volt azzal, hogy bűncselekményt követnek el.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság intellektuális közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást N. Bálint, I. László és C. Tamás ellen, melyet vádemelési javaslattal küldött meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Címkék: csalás, szerződés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense