Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Január 24. 13:50, hétfő | Helyi

Hamis parfümöt árult, a NAV is akart vásárolni

Hamis parfümöt árult, a NAV is akart vásárolni

Az egyik népszerű közösségi oldalon kínálta eladásra neves világmárkák parfümjeit egy Győr-Moson-Sopron megyei hirdető.

Arra azonban nem számított, hogy az egyik rendelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai adták le nála. Kiderült, hogy kereskedelmi tevékenységét adószám nélkül végezte és az így szerzett bevételei után nem adózott. A kínált parfümök pedig hamisak voltak, azokat a pénzügyőrök lefoglalták.

A NAV ellenőrei figyeltek fel egy hirdetésre az egyik népszerű közösségi oldalon, amelyben világmárkák parfümjeit kínálták alacsony áron. Tizenegy parfümöt rendeltek 66 ezer forint értékben. A személyes átvételkor gyorsan kiderült, hogy az eladó a parfümértékesítést adószám nélkül végezte, annak ellenére, hogy azokat egy budapesti piacon továbbértékesítésre vásárolta.

Az eladó azt állította, hogy több parfümje már nincs, de a pénzügyőrök kutatást tartottak a lakásán, ahol további 210 üveg hamis illatszert találtak.

A hamis árut a NAV munkatársai lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. Becslés alapján a hamisítványokkal kétmillió forint kárt okoztak. Az eladó az adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység miatt több százezer forintos mulasztási bírságra, míg az eltitkolt jövedelem miatt adóellenőrzésre is számíthat.

A hamisított termékeket árusítók nemcsak a gazdaság tisztességes szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókat is megtévesztik, és a sokszor gyenge minőségű utánzatok akár az egészségre is károsak lehetnek.

Címkék: hamis, NAV, parfüm

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.