Városlista
2021. szeptember 21, kedd - Máté

Hírek

2011. Október 23. 07:41, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Három magyar arany szombatra

Három magyar arany szombatra

A nyitónapi egy elsőség után szombaton három aranyérmet gyűjtöttek a magyarok a Szingapúrban zajló kajak-kenu maratoni világbajnokságon.

A hazai szövetség beszámolója szerint a felnőtteknél női K-1-ben Csay Renáta hasonlóan nagy fölénnyel lett világbajnok, mint tavaly, az ifjúságiak között pedig – ahol 17 kilométer volt a táv – a Kiszl Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia összetételű kajakpáros, valamint a Bodonyi András, Viola Viktor kenus duó győzött – utóbbi egység megvédte címét. A Hagymási Réka, Takács Tamara kettős, illetve a Varga Patrik, Szalai Bence duó harmadikként ért célba ezekben a számokban.

„Csay Reni csakúgy mint tavaly, idén is leiskolázta a mezőnyt, simán megvédte a címét. Ő olyat tud, mint senki más a világon ebben a versenyszámban. Az iszonyatos melegben és párában felvállalta, hogy egyedül végigcsinálja a 25 kilométeres távot, a többiek a nyomába sem értek. Becsülettel helyt állt Kollár Judit is, aki már évek óta munka mellett jár edzésre, ő negyedik lett” – mesélte Hüttner Csaba csapatvezető.

A felnőtt kenusoknál – ahol szintén 25 km volt a táv – a síkvízen olimpiai és világbajnok Vajda Attila sokáig vezetett, a végére azonban elfáradt, és hetedik lett. A szám másik magyarja, Nagy Péter negyedikként zárt. Férfi kajakban ugyanakkor jutott érem a magyaroknak: Petrovics Máté nagy bravúrral harmadik lett.

„Igazán eredményes napot zártunk, hat érmet, három aranyat nyertünk szombaton, ez önmagáért beszél. Annak külön örülök, hogy minden versenyzőnk nagyon nagyot küzdött ma” – fogalmazott Hüttner. A pénteki nyitónapon, az utánpótláskorúak egyéni versenyeiben szintén hat érmet – egy aranyat, két ezüstöt és három bronzot – nyert a magyar válogatott. A vb vasárnap zárul. (lm)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 17:07, hétfő | Sport

Tíz aranyérmet nyertek a magyarok a kick-box világkupán

Összesen tíz aranyérmet nyertek a magyarok felnőtt korosztályban a 26. kick-box világkupán a hétvégén a BOK Csarnokban.

2021. Szeptember 17. 15:31, péntek | Sport

Harmadik hely a Kakucs Ringen

Pál Krisztián, nemrég még Greinbach-ban rótta a köröket a Swift Hybrid RX Cup mezőnyében. Most pedig már itthon Magyarországon szállt harcba a sporttársak, és az idő ellen az Euroaszfalt Rallycross OB Kakucsi fordulóján.

2021. Szeptember 17. 09:28, péntek | Sport

Kettőből kettő!

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok,

2021. Szeptember 14. 16:01, kedd | Sport

Lakatos Zsanett válogatott kenusunk befejezte sportolói pályafutását

A székesfehérvári születésű világbajnok kenus Lakatos Zsanett azt követően, hogy nem jutott ki a tokiói olimpiára úgy döntött, befejezi profi pályafutását.