Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Szeptember 26. 15:34, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Háromnegyed milliárdos fejlesztés indul Győr belvárosában

Háromnegyed milliárdos fejlesztés indul Győr belvárosában

Közel háromnegyed milliárd forintos, teljes egészében uniós pályázati forrásból finanszírozott belváros-rehabilitációs program indul Győrben.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az eseményen elmondta: az utóbbi években több milliárd forintból fejlesztették a városközpontot, ennek eredményeként a település levetette ipari jellegét és fejlett, de múltjára is ügyelő megyeszékhely képét mutatja. A városvezető a korábbi fejlesztések betetőzéseként beszélt a most induló, jövő nyár végén záruló projektről.

A polgármester hangsúlyozta a belvárosi környezet megújítása csak az egyik része a projektnek, emellett fontos, hogy a győriek megismerjék városunk történetét, legendáit, nevezetességeit, mert ezek ismeretében érezhetik igazán Győrt a sajátjuknak. A projekthez ezért soft elemek is társulnak, amelynek keretében olyan programokat szerveznek, mint a tematikus idegenvezetés, a győri legendák felelevenítése, vagy épp a Belvárosi információs tér kialakítása, a győri találmányok, a város híres szülöttei, a helyi ételek táblákon történő bemutatása. A pályázati forrásból lehetőség nyílik civil szervezetek közvetlen támogatására, a „miniprojektekre” vonatkozó pályázati felhívás a tervek szerint még ebben az évben megjelenik, és a helyi identitást erősítő programok támogathatók belőle. A belvárosi funkcióbővítő városrehabilitáció második üteme a tervek szerint 2014 végére fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 13:35, szerda | Helyi

Frissítve: új hírek az esetről- Kiszakadt a vízkapu csöve Győrben, miután rátolatott egy autó

Rátolatott egy kocsi a vízkapu csövére Győr sétálóutcáján, a Baross úton. Küldte portálunknak egy arra járó olvasónk.

2019. Július 17. 13:10, szerda | Helyi

Kombájn és egy gabonatábla lángol Győrnél

Háromhektáros területen ég a tarló és a lábon álló gabona Győr külterületén, Somosmajornál.

2019. Július 16. 16:25, kedd | Helyi

A Győri Balett művészei nyáron Olaszországban is remekeltek

Herkovics Eszter Adria és Luigi Iannone a Győri Balett művészei a napokban Olaszországban léptek fel, Ricardo Nunez tiszteletére rendezett eseményen.

2019. Július 16. 12:38, kedd | Helyi

Barokk ceremónia a Radó-szigeten

27. alkalommal rendezik meg idén a Barokk Esküvőt Győrben, augusztus 9 - 11-ig. A sajtótájékoztatót szerdán tartották a Zichy-palotában.