Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2013. Szeptember 26. 15:34, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Háromnegyed milliárdos fejlesztés indul Győr belvárosában

Háromnegyed milliárdos fejlesztés indul Győr belvárosában

Közel háromnegyed milliárd forintos, teljes egészében uniós pályázati forrásból finanszírozott belváros-rehabilitációs program indul Győrben.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az eseményen elmondta: az utóbbi években több milliárd forintból fejlesztették a városközpontot, ennek eredményeként a település levetette ipari jellegét és fejlett, de múltjára is ügyelő megyeszékhely képét mutatja. A városvezető a korábbi fejlesztések betetőzéseként beszélt a most induló, jövő nyár végén záruló projektről.

A polgármester hangsúlyozta a belvárosi környezet megújítása csak az egyik része a projektnek, emellett fontos, hogy a győriek megismerjék városunk történetét, legendáit, nevezetességeit, mert ezek ismeretében érezhetik igazán Győrt a sajátjuknak. A projekthez ezért soft elemek is társulnak, amelynek keretében olyan programokat szerveznek, mint a tematikus idegenvezetés, a győri legendák felelevenítése, vagy épp a Belvárosi információs tér kialakítása, a győri találmányok, a város híres szülöttei, a helyi ételek táblákon történő bemutatása. A pályázati forrásból lehetőség nyílik civil szervezetek közvetlen támogatására, a „miniprojektekre” vonatkozó pályázati felhívás a tervek szerint még ebben az évben megjelenik, és a helyi identitást erősítő programok támogathatók belőle. A belvárosi funkcióbővítő városrehabilitáció második üteme a tervek szerint 2014 végére fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 09:19, kedd | Helyi

Egyre többet kell várni a műszakira

2022. Május 23. 08:15, hétfő | Helyi

Egyre több a motoros az utakon

2022. Május 22. 10:16, vasárnap | Helyi

Vidéki sanzonnal indul a nyár Győrben

Mező Misi és a Magna Cum Laude Zenekar koncetrjével indul a nyár Győrben – a hírt Dr. Dézsi Csaba András osztotta meg közösségi oldalán.

2022. Május 22. 09:16, vasárnap | Helyi

Hogyan készült mifelénk? – Vidám Szigetközi Paradicsom