Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Augusztus 15. 07:15, kedd | Helyi

Hat bűncselekmény miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Hat bűncselekmény miatt emeltek vádat egy férfi ellen

A 29 éves fiatalembert ráadásul korábban cserbenhagyás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és a járművezetéstől is eltiltották.

A vádirati szerint a férfi tavaly nyáron ki akart békülni barátnőjével. Ő azonban ezt nem akarta, ezért az utcán állva összevesztek. A férfi kést vett elő, fenyegetni kezdte a nőt, aki emiatt inkább autóba ült. A férfi ekkor mérgében kocsi szélvédőjének dobta a kést, majd végigkarcolta a jármű oldalát. Ezt követően megrugdosta az autót jobb oldali két ajtaját, amitől azok behorpadtak. Az autóban több mint 260 ezer forint kár keletkezett, közölte a Győri Járási Ügyészség.

Fél évvel később a férfi és barátnője bántalmaztak egy férfit az utcán azért, mert a sértett elhagyta a hölgy lányát. A férfi egy másfél méter hosszú vascsővel ütötte, a nő pedig belerúgott és leköpte a sértettet, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfi egy hónap múlva bérbe vett egy autót, a járművet azonban határidőre nem vitte vissza, azt tovább használta, míg az autót a sértett keresni kezdte. A férfi idén márciusban a kocsival elmenekült őt igazoltatni szándékozó rendőrök elől, közben két másik autóst is veszélybe sodort. Tulajdonosa még aznap sértetlenül kapta vissza járművét a rendőröktől.

Az ügyészség a férfival szemben rongálás vétsége, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, jármű önkényes elvételének bűntette, eltiltás hatálya alatti vezetés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. Vele szemben négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Barátnőjével szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete a vád, áll a közleményben.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Illusztráció: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.