Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 05. 08:17, péntek | Helyi

Hatalmas méhlegelőt alakítottak ki Győrben

Hatalmas méhlegelőt alakítottak ki Győrben

Méhlegelő várja a győri Ipari Parkban a környék méheit, de hamarosan madáretetőket is telepít az egyik logisztikai és könnyűipari ingatlanok kialakításával foglalkozó cég. – írja az ingatlan.com

A vállalat tavaly ősszel telepítette az első magyarországi méhlegelőjét Körtefa utcai területén. Az évelő magkeverékkel bevetett két hektáros ingatlan idén tavasszal és nyáron már teljes kapacitással szolgálta a környék méhcsaládjait.

„AMIKOR ÉPÜLETEKET TERVEZÜNK, FOLYAMATOSAN SZEM ELŐTT TARTJUK AZ OLYAN FENNTARTHATÓSÁGI SZEMPONTOKAT, MINT PÉLDÁUL A MEGÚJULÓ ENERGIÁK HASZNOSÍTÁSA, AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG. A TERÜLETGAZDÁLKODÁS SORÁN A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉGRE ÖSSZPONTOSÍTUNK, NEMCSAK A BEÉPÍTETLEN, HANEM AZ ÉPÍTÉS UTÁN AZ ÉPÜLETEINKET KÖRÜLVEVŐ ÖSSZES TERÜLETEN. MÉHÉSZETI SZAKÉRTŐKKEL TÖRTÉNT EGYEZTETÉSEK UTÁN DÖNTÖTTÜNK A MÉHLEGELŐ TELEPÍTÉSE MELLETT, BÍZVA ABBAN, HOGY EZZEL JÓTÉKONY HATÁSSAL LESZÜNK A KÖRNYÉK ÖKOSZISZTÉMÁJÁRA” – MONDTA EL A VGP ORSZÁG IGAZGATÓJA PÁLOVICS KÁROLY.

A méhlegelők telepítése azért különösen fontos, mert az elmúlt évtizedekben 20-40%-kal csökkent a beporzó rovarok száma, ezt döntően a rovarok, vadak életterének csökkenése és a táplálkozó területek hiánya okozza.

A VGP magyar csoportja a tulajdonában álló a győri méhlegelő területén nem tervez építkezést, a két hektáros legelő így még sok éven át biztosítja élőhelyet a porzó rovaroknak.

Címkék: győr, méhlegelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.