Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2023. Augusztus 28. 09:16, hétfő | Helyi

Hétfőn tetőzhet a kánikula

Hétfőn tetőzhet a kánikula

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat két déli vármegyére hétfőre is;

Csongrád-Csanád és Békés vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat a hét első napján is.

A meteorológiai szolgálat a veszélyjelzésében azt írta, a két déli vármegyére a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki magas középhőmérséklet miatt hétfőre. Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt hétfőre, ezeken a területeken várhatóan 27 fok felett alakul a középhőmérséklet.

Az előrejelzés szerint vasárnap a középhőmérséklet általában 26-28 fok, az Alföldön, a Dunántúl keleti, délkeleti részén és városi környezetben 29 fok körül várható. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Tolna vármegye területén a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetés van érvényben, ott várhatóan 29 Celsius-fok felett alakul a középhőmérséklet.

Hétfőn napos idő várható fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. A késő délutáni, esti óráktól főleg a Dunántúlon már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is előfordulhat. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északira fordul, és időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 28 és 32, másutt 33-39 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.

2024. Július 24. 08:14, szerda | Helyi

Bajba jutott gólyát mentettek Szanyban (VIDEÓ)

Szany település ad otthont a gólyafesztiválnak, nem véletlenül, hiszen itt van a Dunántúl második legnagyobb gólyapopulációja is, tizenhat fészekkel.

2024. Július 24. 07:15, szerda | Helyi

Lassan teljesen feléled a valaha tátongó ETO-park

Hamarosan CCC-üzlet és Halfprice nyílik a valaha „szellemkastélyként” ismert ETO-parkban, amelynek újabb kori története több mérföldkőhöz érkezett az elmúlt két évben.

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.