Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Szeptember 24. 17:30, szombat | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hétfőtől útlezárások Győrben

Hétfőtől útlezárások Győrben

Több nagyobb útlezárásra kell felkészülniük a közlekedőknek Győrben. Két, egyenként egynapos lezárás lesz szombaton, hétfőtől több hétre lezárják a Kossuth-hidat az autók és az autóbuszok elől.

1.)

A Dunakapu tér alsó rakparti útépítés, valamint közműépítés miatt szeptember 26-tól előreláthatóan 3-4 hétre lezárásra kerül a Kossuth-híd. A zárás az autó-és buszforgalmat érinti és a reggeli csúcs után kerül kialakításra, az autóbuszok azonban hétfő reggel üzemkezdettől már terelőútvonalon közlekednek. A járműforgalom elől lezárt hídon a gyalogosok számára szabad lesz az út, a fél útpályán kialakított sáv szabadon hagyásával. A lezárással párhuzamosan folyik a Kossuth-híd járdakonzol szélesítése is. Az út, híd és közműépítések miatt - a közlekedők biztonságát figyelembe véve – a Kossuth-hídon a kerékpárosok csak tolt kerékpárral haladhatnak át, a Jedlik Ányos utcában pedig a munkálatok kezdetétől tilos a kerékpározás.

A lezárás Révfalu felől a Dózsa György rakpart csomópontnál, a belváros felől Dunakapu tér észak-nyugati sarkánál lesz kialakítva. A munkálatok érintik a Dunakapu teret övező úttestet a Kossuth-híd belvárosi hídfőnél, a Káptalandombra egy sávon - a munkaárkok megkerülésével - lehet majd felhajtani. A zárást a belvárosi oldalon a Móricz Zsigmond rakparton a Kiss János, Újkapu utca, Teleki úti csomópontjainál jelezzük, de lesznek táblák a Pálffy úton, a Schwarzenberg úton és a 14. sz. főúton is.

A 6-os buszok mindkét irányban a Pálffy utca – Schwarzenberg utca – Széchenyi híd – Bácsai út – Szövetség utca – Hédervári út útvonalon közlekednek. Emiatt nem érintik a Kiss János utca – Dunakapu tér – Rónay Jácint utca, egyetem megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca – Bácsai út, Kertész utca – Szövetség utca megállóhelyeken. A 11-es buszok mindkét irányban a Pálffy utca – Schwarzenberg utca – Széchenyi híd – Bácsai út útvonalon közlekednek. Emiatt nem érintik a Kiss János utca – Dunakapu tér – Rónay Jácint utca, egyetem – Szövetség utca – Bácsai út, Kertész utca megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca megállóhelyen.

2.)

A Jedlik-hídhoz kapcsolódó úthálózat korszerűsítés során aszfaltozás miatt szombat reggel 07.00-től este 22.00 óráig lezárják a forgalom elől a Ráth Mátyás teret, a Híd utcát és a Töltésszer utcát a Stromfeld útig. A korlátozás során a Rába-kettős híd is lezárásra kerül, így a közelben csak a Petőfi hídon és a Jedlik-hídon át lehet közlekedni. Az élményfürdő a Jedlik-híd felől egy sávon megközelíthető marad, a Radó-szigeti étterem csak a Belváros felől lesz megközelíthtő. A zárás miatt az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek az alábbiak szerint:

Az 1-es autóbuszok a Zechmeister utca – Petőfi híd – Petőfi tér nyugati oldala – Kossuth Lajos utca útvonalon közlekednek, ezért a Zechmeister utcában Újváros felé nem a Klastrom szálló oldalán, hanem a Rába-parton állnak meg.

A 2, 2A és 8-as autóbuszok a Zechmeister utca – Petőfi híd – Petőfi tér nyugati oldala – Kossuth Lajos utca – Városház köz – Hársfa utca – Köztelek utca – Radnóti Miklós utca – Stromfeld utca útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Híd utca, Rába Quelle fürdő megállóhelyet, de megállnak a Kossuth Lajos utca 30. szám előtti ideiglenes megállóhelyen, a Kispiacnál, a Köztelek utcában és a Radnóti Miklós utcai új megállóhelyen, továbbá a Zechmeister utcában Sziget és Pinnyéd felé nem a Klastrom szálló oldalán, hanem a Rába-parton állnak meg.

A 14-es buszok a Zechmeister utca – Petőfi híd – Petőfi tér nyugati oldala – Kossuth Lajos utca – Városház köz – Hársfa utca – Köztelek utca útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Híd utca, Rába Quelle fürdő és a Stromfeld utca megállóhelyeket, de megállnak a Kossuth Lajos utca 30. szám előtti ideiglenes megállóhelyen, a Kispiacnál, valamint a Köztelek utcában, továbbá a Zechmeister utcában Sziget és Pinnyéd felé nem a Klastrom szálló oldalán, hanem a Rába-parton állnak meg.

A Belváros irányában az autóbuszok ezen a napon is a Dr. Róth Emil utca – Petőfi híd – Zechmeister utca – Jókai utca útvonalon közlekednek.

3.)

Futóverseny miatt Adyvárosban szeptember 24-én, szombaton reggel 08.00 órától lezárják az Ifjúság körutat a Szigethy Attila út és Kodály Zoltán út között, sávlezárással a Szigethy Attila úton is korlátozára számítsanak. Az Ifjúság körút helyett a Kodály Zoltán úton közlekednek a buszok.

Címkék: Győrben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.