Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Július 28. 18:14, szerda | PR
Forrás: (x)

Hogyan használd ki a tízmilliószoros napot? 5+1 tuti tipp

Hogyan használd ki a tízmilliószoros napot? 5+1 tuti tipp

A láthatatlan energiák létezéséről minden másodpercben bebizonyosodhatunk, amíg nem a föld felett 50 cm-rel lebegve létezünk, a kezünkből kicsúszó toll is a padlón landol,

meghalljuk és érezzük a szél mozgását, valamint aranybarnára pirulunk a nyári napsütésben.Bár sokan kételkednek az eddig kevésbé ismert, nem látható erők létezésében, hatásaiknak mindenki ki van téve. Ide sorolhatjuk a Hold gravitációs hatását, a különböző bolygóegyüttállásokat, de az érzelmi hullámokat is, mint szeretet, harag, bosszú; ugyanúgy, mint a népszerű Nagy Buddha napok, más néven Tízmilliószoros napok erejét is. Mit érdemes ez utóbbiakról tudni? Miért különlegesek, és hogyan viselkedjünk ezeken a napokon? Kifejtjük röviden!

Dharmacsakra

Minden évben, a holdnaptár négy dedikált napját a buddhista filozófiát követők a Nagy Buddha napjainak választják. Pontosan az év első és negyedik holdhónapjának 15., a hatodik holdhónap 4. és a kilencedik holdhónap 22. napját tisztelik meg ezzel a címmel. Mivel a holdnaptár nem pontosan a szoláris naptár szerint halad, ezek a napok minden évben eltérő időpontokra esnek. A tibeti szerzetesek a dharmacsakra négy napján Buddha életére emlékeznek.

A Csodák ünnepe (Chötrül Düchen)

Az első a tízmilliószoros napok sorában. Idén február 27-én lehetett részünk benne. A tibetiek Buddha csodatetteire emlékeznek mécsesek gyújtásával.
Születés, megvilágosodás, halál (Saka Dawa Düchen):

A negyedik holdhónap 15. napján emlékezünk meg erről a dharmacsakráról, amikor is, a hagyomány szerint Sziddhárta herceg megvilágosodott, s egyben Buddha megszületett. 2021-ben május 26-ra esett ez a jeles nap.

Az Imakerék ünnepnapja (Chokhör Düchen):

Aktuálisan erre kell most koncentrálnunk: idén július 14-re esik ez a tízmilliószoros nap! A legendák szerint, évezredekkel ezelőtt Buddha ezen a napon tartott legelső szent beszédét.

A Mennybemenetel ünnepe (Lhabab Düchen):

A kilencedik holdhónap 22. napja Buddha mennybemenetelének napja. 2021-ben október 27-én emlékezhetünk meg róla.

Milyen erőt hordoz a dharmacsakra négy napja?

A tibeti szerzetesek szerint ezeket a napokat Buddha élete, cselekedetei tették különlegessé. Az egyébként is létező, a gondolatok teremtő ereje, ilyenkor többszörösen érvényesül. Gondoljunk csak arra, amikor nagyon vágyunk valamire, és megkapjuk azt! A gondolatoknak, szavaknak van alkotó erejük, amit materialista eszközökkel nehéz bebizonyítani, mégis gyakran tapasztalhatjuk. Teremteni azonban nem csak pozitív, de negatív dolgokat is lehet, ami miatt bánjunk óvatosan észjárásunkkal, megjegyzéseinkkel, ezeken a napokon különösen!

Hogyan viselkedjünk a Tízmilliószoros napokon?

Lényegében minden napunkat is megélhetnénk ily módon! A fő irányelv a pozitív hozzáállás, melyhez társítsunk hálát, empátiát, segítségnyújtást, reményt!

1. Induljon jól a nap!

Már szemünk kinyitásakor döntsük el, hogy jó napunk lesz! Legalábbis, ami tőlünk telik, azt megtesszük a nap sikere érdekében. Akadály, nehézség, vita, meg se forduljon a szürkeállományunkban!

2. Tartsunk ki!

Az élet gyakran próbára tesz bennünket! Amint elhatározunk valamit, felüti fejét egy-egy buktató. Ha ilyet tapasztalnánk, akkor is bízzunk abban, hogy meg fogjuk oldani a felmerült gondot. Lássunk egy fejlesztő kihívást az elénk gördülő feladathalmazban!

3. Adjunk hálát!

Bár sokszor panaszkodunk, életminőségünk kimagaslik más, harmadik világbeli embertársainkéhoz képest. Tanuljuk meg értékelni a mindennapi “megszokott” kincseinket (szeretteink, otthonunk, munkánk, hobbink, egészségünk, barátaink ), ugyanis csak szerencsénk tudatában tudjuk igazán értékelni, amink van. S ha mindezt a tízmilliószoros napok egyikén tesszük, hálánk is ennyiszer többet fog érni.

4. Támogassuk embertársainkat!

Itt nem kell egyéves önkéntes programban gondolkodni; s Afrikáig sem kell elutaznunk! Vegyük észre a lokális problémákat (barátaink, kollégánik, családtagjaink), s pozitív, reményteli, globális gondolkodással igyekezzünk megoldani azokat, de legalábbis dolgozni rajtuk!

5. Legyünk eredményesek!

Azt mondják, a siker fejben dől el! Természetesen nem árt a környezet támogatása sem, de pozitív gondolatokkal azokat is könnyen elővarázsolhatjuk. Döntsük el, hogy mit szeretnénk, hogy szeretnénk látni magunkat 5-10 év múlva; mik a közeljövő konkrét tervei. Az élet regisztrálja ezeket a gondolati hullámokat, melyet még rajtunk kívülálló erők is befolyásolnak. Mindenesetre egy nagyszerű kiindulási alap, egyfajta tervrajzként szolgál a Sorsnak, amin már csak finomítani kell a cél érdekében; harmóniába hozva a világgal.

6. Empatikusan, önzetlenül!

Nagyon becsülendő kifejezések, betartásuk annál nehézkesebb emberi gyarlóságunknak köszönhetően. De egy tízmilliószoros napon ehhez is nyerhetünk erőt! S ha ezeken a napokon ráérzünk az ízükre, akkor a mindennapokban is sikerülni fog a megvalósításuk!

4 nap a 365-ből. Nem sok, mégis hatalmas erővel bíró napokról van szó. Szemet hunyhatunk felettük, de ők nem tudnak így tenni! Nyissuk inkább ki magunkat a jó energiáknak, s működjünk együtt velük akár tízmilliószor is sikeresebben!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből