Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2012. Január 07. 07:19, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Holmes és Watson kicsiben - VIDEÓ

Holmes és Watson kicsiben - VIDEÓ

Gyerekek tűnnek el egy magyar kisvárosban néhány napra. Amikor előkerülnek, már nem a régiek.

Elrabolták őket? És mit tettek velük? Ennek jár utána két Sherlock Holmes-rajongó kisfiú és egy kislány. Bernáth Zsolt rendező révén tíz év után újabb magyar ifjúsági film született.

Fonyó Gergely Na végre, itt a nyár! című vígjátékát 2002-ben mutatták be a magyar mozikban. Az európai ifjúsági filmek abban az évben taroltak a kontinensen: az olasz Roberto Benigni Pinokkiója mintegy hétmillió, a brit Gurinder Chadha Csavard be, mint Beckhamje megközelítőleg ötmillió, a francia Philippe Muyl szentimentális meséje, A pillangó is másfél milliós nézőszámot könyvelhetett el. Ám amíg Európában a műfaj azóta is virágzik, nálunk – ha egy-egy animációt vagy tévéfilmet nem sorolunk ide − egész estés ifjúsági film azóta sem készült. Azaz készült, legalább egy: Balogh György Tüskevára. Ám az a film pénzhiány miatt nem került mozikba, csak egy-egy tesztvetítésen volt látható.

Bernáth Zsolt független filmes rendezőnek (Illúziók, Einstein mega Shotgun) mindebből elege lehetett, és forgatókönyvíró társával, Kis-Szabó Márkkal megalkotta a Sherlock Holmes nevében című filmet, amit január 26-án mutatnak be a magyar mozik. Low budget film, egészen kevés pénzből készült: azaz Guy Ritchie most futó művének látványvilágát és akcióit nem szabad számon kérni rajta. Marad tehát a finesz, a színészi játék és az ifjúsági filmek értékei: rejtély, izgalom, barátság, szerelem, őszinteség.

A sztori szerint két kiskamasz, akik egymást Holmes-nak és Watsonnak szólítják, a nyári szünetben nyomozásba fog: a kisvárosban gyerekek tűnnek el néhány napra, amikor előkerülnek, már nem a régiek. Állítólag egy szörny rabolja el őket, s következő áldozatát iskolai fényképeken jelöli meg. A fiúk társául szegődik Ádler Ica, akinek édesapja, mielőtt végleg eltűnt volna, már kutakodott ez ügyben. Hagyott is nyomot maga után, egy jegyet az Összetört Álmok Cirkuszába. A történetben egyre több lesz a misztikum, a rejtély megoldásához vezethet annak felfedése: álmodnak-e még tiszta álmokat a gyerekek.

A Sherlock Holmes nevében főszerepeit Szénási Kristóf, Ungvár Ádám és Kugler Nikolett alakítja, továbbá Karalyos Gábor, Gáspár Sándor és Kiss Attila. És fontos epizódot játszik a műben a Sherlock Holmes-filmek legismertebb szinkronhangja, Tahi-Tóth László.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 05:00, szombat | Belföld

Kábítószerterjesztő-hálózatot számoltak föl a rendőrök - VIDEÓ

Kábítószerterjesztő-hálózatot számoltak föl a rendőrök Szegeden, a férfiak elsősorban amfetamint árusítottak csaknem egy éven át - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

2020. November 28. 05:00, szombat | Belföld

Előjegyzésbe vetethetik magukat, akik kérnek majd oltást

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson, előjegyzésbe vetethesse magát,

2020. November 27. 18:08, péntek | Belföld

Kezdődik az advent, a várakozás, a felkészülés időszaka

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra, Jézus születésének ünnepére való felkészülés négy héten át tartó időszaka. Idén a világjárvány miatt különösen is nagy hangsúlyt kap

2020. November 27. 15:16, péntek | Belföld

Elhunyt Balázs Fecó zenész

Életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenész, billentyűs, énekes, zeneszerző - közölte pénteken az MTI-vel a család nevében Várkonyi Attila dj, műsorvezető.