Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Február 18. 06:30, hétfő | Helyi

Idegenvezetők Világnapja Győrben

Idegenvezetők Világnapja Győrben

A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői idén újdonsággal is készülnek az Idegenvezetők Világnapjára. Busszal is eljuthatnak az érdeklődők több városrészbe, idegenvezetői kísérettel.

Az idegenvezetők világnapjának története 1985-ig vezethető vissza. Az Idegenvezetők Világszövetsége Egyesületének (WFTGA) első találkozóján vetődött fel az ötlet, hogy az idegenvezetők tiszteletére nemzetközi ünnepnapot hozzanak létre. Elsőként 1990-ben rendezték meg a világnapot.


Magyarországon Budapesten és számos városban szerveznek ez alkalomból ingyenes városnéző programokat, amelyekre az idegenvezetők nem csak turistákat, hanem helyi érdeklődőket is várnak. Különleges élmény, hogy ezen a napon a saját lakóhelyünkön válhatnak turistává és egy kicsit rácsodálkozhatnak értékeikre, amik mellett naponta sétálnak el.


Az esemény fontosságát igazolja, hogy Budapesten a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata, a budapesti idegenvezetők és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje nagy összefogással szervez egy négy napos programot ebből az alkalomból. A rendezvény társszervezője a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ. Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. A rendezvény fővédnöke Tarlós István, főpolgármester.
Győrben sem maradnak az érdeklődők program nélkül. Évek óta kíséri nagy érdeklődés az ezen a napon ingyenesen vezetett városnéző programokat.


A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői közel 50 féle tematikus sétát mutattak be az elmúlt években Győrben.

Az idegenvezetői csoport vezetője, Csobayné Pintér Éva 6. éve szervezi és vezeti kollégáival az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február utolsó vasárnapján a már közkedveltté vált ingyenes városnéző programokat. Ebben az évben az 5. Staféta Sétára várják az érdeklődőket. Ezen a városnéző programon az idegenvezetők egymásnak adják a stafétát és hárman adnak ízelítőt a tematikus programkínálatból. 14 órától 17 óráig különböző programokra regisztrálhatnak az érdeklődők.

A résztvevők betekinthetnek az idegenvezetők munkájába is az Idegenvezetők Világnapja alkalmából. Természetesen ebben az évben is "új utak, új élmények" várják a sétához csatlakozókat!


Ebben az évben az Idegenvezetők Világnapjának programjait támogatja Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is, így a már hagyományos Staféta-sétán kívül újdonságként autóbuszos városnézésre és a Városháza Dísztermének látogatására is várják a vendégeket a szervezők.


A program résztvevői találkozhatnak a GyereGyőrbe idegenvezetőivel, Csobayné Pintér Évával, Husz Anikóval és Kauker Bálinttal valamint Sándorfi Róberttel, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztályának vezetőjével és kvízjátékon vehetnek részt. A kvízjáték nyereményeit a turisztikai szakma résztvevői, több szakmai partner ajánlotta fel.
Támogatók: Győr Megyei Jogú Város, Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Győr, Original Balance Kft, Csobay Dániel Fotó, Hotel Konferencia, Látogatóközpont/Tourinform Győr, Hotel Famulus, Rába Quelle Gyógy- Termál és Élményfürdő, Hotel Rába City Center, Hungárium, Lapcom Médiacsoport- Kisalföld, Szent László Látogatóközpont, Info-Turbo/Városszeretők Társasjáték, Hotel Kálvária-Magnólia Spa, Landplan Hotel, Pécsinger Szőlőbirtok, Pannonhalmi Főapátság
A támogatók köre folyamatosan bővül. Tartalmas program kínálkozik erre a vasárnap délutánra a lokálpatriótáknak és a városba érkező turistáknak egyaránt. Még fogadják a szervezők a jelentkezéseket.

Az alábbi programokra fogadjuk a jelentkezéseket:
Kérjük válasszanak a felsorolt programokból és úgy adják le jelentkezésüket!

- 1-es program: 5. Staféta séta 14-15 óráig
- 2-es program: Látogatás a Városháza Dísztermében, ahogy mi szeretjük megmutatni 15.15-16 óráig
- 3-as program: Legyen turista a saját városában! Autóbuszos városnézés 15.15-16 óráig
- 4-es program: Legyen turista a saját városában! Autóbuszos városnézés 16.15-17 óráig

Regisztráció:

https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/gyori-seta-az-idegenvezetok-vilagnapjan

idegenvezetes.gyor@mail.com

Fontos információ: A szervezők kérik, hogy honlapjukon, a jelentkezési űrlap legalján a " Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót " pipálja ki és úgy küldje a jelentkezést!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 19:53, szerda | Helyi

Átadásra került a Bizalom Védjegye

Idén is átadták a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” védjegyprogram tanúsítványait, szerda délután a a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

2019. November 20. 13:02, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Király Viktor énekes, dalszerző adventi hangulatú muzsikája nyitotta az Advent Győrben sajtótájékoztatóját, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont székhelyén, a Zichy-palotában.

2019. November 19. 09:57, kedd | Helyi

Ezek a legnépszerűbb táborok

Elkészült egy felmérés az elmúlt táborozási szezonról, amelyet a Táborfigyelő.hu tett közzé. Az idei nyáron a gyerekek kedvencei a sporttáborok lettek – és egyre több az offline tábor is Magyarországon.

2019. November 19. 09:55, kedd | Helyi

Így küzdd le a fáradtságot!

Folyamatos, állandó fáradtság nyomaszt? Sehogy sem tudod teljesen kipihenni magad? A megfelelő alvás eléréséhez bevethetünk pár olyan módszert, amelyek egyszerűek, de mégis nagy segítségül szolgálnak.