Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2016. November 17. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Perfekt Zrt.

Így tervezd meg pénzügyi karrierutadat!

Így tervezd meg pénzügyi karrierutadat!

Mindenki vágyik a szakmai sikerekre, az átlag feletti fizetésre, és a karrierépítés lehetőségére, sokan éppen ezért választják a pénzügyi-gazdasági pályát.

Ahhoz azonban, hogy tartani tudjuk a lépést a piaci elvárásokkal, és képesek legyünk előrelépni, fontos tisztában lennünk azzal, mit érdemes tanulnunk, milyen OKJ-s képzésekkel, továbbképzésekkel bővíthetjük szakmai portfóliónkat.

A pénzügyi-gazdasági képesítések vonzó karrierlehetőséget kínálnak. Egy jól megválasztott képzéssel viszonylag könnyű munkát találni, de ha szeretnénk idővel egyről a kettőre jutni karrierünkben, érdemes tovább bővíteni tudásunkat. A legkifizetődőbb, ha nem hagyjuk abba a tanulást választott szakmánk elsajátítása után sem, hanem a piaci trendeknek megfelelően képezzük magunkat tovább akár szakterületünkön belül, vagy egy hozzá kapcsolható OKJ-s képzés keretében.

Az OKJ-s képzések előnye, hogy rövid idő alatt és rugalmas időbeosztással elvégezhetőek, így már az első szakma elsajátítása után elhelyezkedhetünk a vágyott szakterületen, munkánk során pedig beépíthetjük a további képzéseken szerzett tapasztalatokat. A szakértő szerint egyre többen keresik az ilyen egymást kiegészítő képzéseket, melyek közül a legnépszerűbb a Társadalombiztosítási ügyintéző és a Bérügyintéző párosítás. Jól kiaknázható a Pénzügyi ügyintéző - Számviteli ügyintéző, vagy a Jövedéki ügyintéző - Termékdíj ügyintéző kombináció, amelyhez harmadikként kapcsolható a Vámügyintéző képzés is. Sőt, kereshetünk olyan képzéseket, amelyek hosszú távon jelentenek lehetőséget a szakmai előrelépésre.

Erre jó példa, hogy a Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés mellé elvégezhetjük a Vállalati mérlegképes könyvelő OKJ-s képzést, és tovább szélesíthetjük látókörünket a nemzetközi trendek felé, ha megszerezzük az IFRS mérlegképes könyvelő képesítést is. Már tanulmányaink során csatlakozhatunk az IFRS klubhoz, amelynek segítségével értesülhetünk a legújabb szakmai trendekről, előadásokon vehetünk részt, vagy további kreditpontos képzéseket végezhetünk tudásunk gyarapítására. Mindezek után jelentkezhetünk Adótanácsadói képzésre is, amelyhez kiváló alapokat nyújthatnak a már megszerzett képesítéseink.

A többlépcsős tanulás során egyre feljebb léphetünk a ranglétrán, miközben folyamatosan pallérozhatjuk elménket, és megvalósíthatjuk a life long learning elvét, vagyis folyamatosan naprakész tudásra tehetünk szert, miközben valóra váltjuk karrierálmainkat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 14:59, kedd | Helyi

Építkezik? Felújít? Szakértő segítség -Elágazás Kft.

Hogy, miért válasszon Bennünket ha építkezni vagy felújítani szeretne?

2021. Február 19. 10:25, péntek | Helyi

Z&GY Kft- A tető fejfedője!

A Z&GY Kft. 2009 óta foglalkozik bádogos és tetőfedő anyagok forgalmazásával, Győrben a Malomszéki u. 3 szám alatt.

2021. Április 12. 17:09, hétfő | Belföld

Az utak menti illegális hulladék felszámolását végzi a héten a Magyar Közút

A Tisztítsuk meg az Országot! programhoz kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtését végzi a héten a Magyar Közút Nonprofit Zrt.,

2021. Április 12. 16:08, hétfő | Külföld

Izraelben kialakulhatott a közösségi immunitás

Izraelben kialaIzraelben kialakulhatott valamiféle közösségi immunitás a koronavírussal szemben a Weizmann Intézet szakértője szerint - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál.kulhatott a közösségi immunitás