Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 17. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Perfekt Zrt.

Így tervezd meg pénzügyi karrierutadat!

Így tervezd meg pénzügyi karrierutadat!

Mindenki vágyik a szakmai sikerekre, az átlag feletti fizetésre, és a karrierépítés lehetőségére, sokan éppen ezért választják a pénzügyi-gazdasági pályát.

Ahhoz azonban, hogy tartani tudjuk a lépést a piaci elvárásokkal, és képesek legyünk előrelépni, fontos tisztában lennünk azzal, mit érdemes tanulnunk, milyen OKJ-s képzésekkel, továbbképzésekkel bővíthetjük szakmai portfóliónkat.

A pénzügyi-gazdasági képesítések vonzó karrierlehetőséget kínálnak. Egy jól megválasztott képzéssel viszonylag könnyű munkát találni, de ha szeretnénk idővel egyről a kettőre jutni karrierünkben, érdemes tovább bővíteni tudásunkat. A legkifizetődőbb, ha nem hagyjuk abba a tanulást választott szakmánk elsajátítása után sem, hanem a piaci trendeknek megfelelően képezzük magunkat tovább akár szakterületünkön belül, vagy egy hozzá kapcsolható OKJ-s képzés keretében.

Az OKJ-s képzések előnye, hogy rövid idő alatt és rugalmas időbeosztással elvégezhetőek, így már az első szakma elsajátítása után elhelyezkedhetünk a vágyott szakterületen, munkánk során pedig beépíthetjük a további képzéseken szerzett tapasztalatokat. A szakértő szerint egyre többen keresik az ilyen egymást kiegészítő képzéseket, melyek közül a legnépszerűbb a Társadalombiztosítási ügyintéző és a Bérügyintéző párosítás. Jól kiaknázható a Pénzügyi ügyintéző - Számviteli ügyintéző, vagy a Jövedéki ügyintéző - Termékdíj ügyintéző kombináció, amelyhez harmadikként kapcsolható a Vámügyintéző képzés is. Sőt, kereshetünk olyan képzéseket, amelyek hosszú távon jelentenek lehetőséget a szakmai előrelépésre.

Erre jó példa, hogy a Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés mellé elvégezhetjük a Vállalati mérlegképes könyvelő OKJ-s képzést, és tovább szélesíthetjük látókörünket a nemzetközi trendek felé, ha megszerezzük az IFRS mérlegképes könyvelő képesítést is. Már tanulmányaink során csatlakozhatunk az IFRS klubhoz, amelynek segítségével értesülhetünk a legújabb szakmai trendekről, előadásokon vehetünk részt, vagy további kreditpontos képzéseket végezhetünk tudásunk gyarapítására. Mindezek után jelentkezhetünk Adótanácsadói képzésre is, amelyhez kiváló alapokat nyújthatnak a már megszerzett képesítéseink.

A többlépcsős tanulás során egyre feljebb léphetünk a ranglétrán, miközben folyamatosan pallérozhatjuk elménket, és megvalósíthatjuk a life long learning elvét, vagyis folyamatosan naprakész tudásra tehetünk szert, miközben valóra váltjuk karrierálmainkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense